Hosszú hajú nő háttal a kamerának, rózsaszínű háttér előtt

Félelmetesen hangzik, de a hajbotox kezelés csodákra képes

Mélykondicionáló, helyreállító eljárás a simább, fényesebb és egészségesebb hajért.


Ha a valaha volt legsimább, legfényesebb hajat szeretnénk elérni, nagyobb erőfeszítések nélkül, akkornekünk találták ki a hajbotox kezelést. Bár a neve félelmetesen hangzik, semmilyen tű nem fog hozzáérni a fejbőrünkhöz, sőt, a botulinum toxin sem szerepel a kezelés összetevői között.

A hajbotox 100 százalékban vegán, mélykondicionáló kezelés, amely megőrzi a haj textúráját, miközben simább és hidratáltabb lesz, mint korábban. A név a termék működéséből ered, mint az egyes hajszálak töltőanyaga, amely lezárja a töredezett hajvégeket, és új simaságot és teltséget ad a hajnak, hogy csökkentse a göndörséget.

Ha a tincsek kissé petyhüdtnek tűnnek vagy ha úgy érezzük, hogy a hőség és a stressz okozott némi töredezést vagy károsodást, a hajbotox segíthet visszaforgatni az órát és újraindítani.

A kezelés nem vegyi koncentrátum, amely olyan összetevőket tartalmazhat, mint a B5-vitamin, E-vitamin, kollagén komplex, antioxidánsok és kaviár olaj, a pontos terméktől függően. Ezek az összetevők ápolják a hajat, harcolnak a szabad gyökök ellen, hogy leküzdjék az öregedés jeleit, a törékeny szálaktól a töredezett szálakig. A kollagén segít a haj további javításában, míg a kezelésben lévő olajok segítenek lágyítani és lezárni a haj hámrétegét.

Minden kezelés egy kicsit más lesz, a sérülés szintjétől függően. Az előzetes hajfelmérés után a hajszerkezettől és a kívánt eredménytől függően a hajbotoxot 20 perctől egy óráig hagyják a hajon.

A termék kiöblítésekor egy speciális pH-kiegyenlítő sampont és kondicionálót használnak, majd megszárítják és simára vasalják a hajat. Ezt legalább 48 óráig nem moshatjuk meg, illetve nem nedvesíthetjük meg, de érdemes inkább 72 óráig bent hagyni a kezelést a hajban.

A kezelés után simább, teltebb hajra és kevesebb töredezett hajvégre számíthatunk, valamint a kezelés által a fürtökbe visszajuttatott nedvességnek köszönhetően kevesebb göndörödésre. Az eredmények két-négy hónapig tarthatnak.

A hajbotox egyfajta karbantartó jellegű kondicionáló kezelés. Minden hajnak jót tesz a fehérjék és hidratáló elemek időről időre történő hozzáadása, és ez a kezelés lényegében ezt nyújtja. Mivel nem tartalmaz durva vegyi anyagokat, bármilyen típusú hajra biztonságos, legyen az természetes, színezett vagy vegyszerrel kezelt. Különösen jót tesz a ritkuló, sérült vagy fénytelen hajúaknak.

Míg a hajbotox-kezelés körülbelül három hónapig tart, plusz-mínusz néhány hét, néhány dologgal meghosszabbíthatjuk a kezelés előnyeit. Érdemes hetente legfeljebb két-három alkalommal hajat mosni, kíméletes, szulfát- és parabénmentes samponnal, valamint lecserélni a párnahuzatunkat selyemre.

Bár a hajbotox egyáltalán nem káros a hajra, a jóból is megárt a sok, két hónapnál gyakrabban ne végezzünk bármilyen egyenesítő és/vagy textúrát kezelő szolgáltatást a haj épségének megőrzése érdekében.

Hajbotox vs. keratin

Egyesek összekeverik a hajbotox kezelést a keratinnal, mert a végeredmény hasonló lehet. Sok keratinos kezelés azonban formaldehidet tartalmaz, ami csökkenti a göndörödést és kémiailag kiegyenesíti a szálakat, szemben a hajbotoxszal, amely a haj természetes szerkezetével dolgozik a finomabb hatás érdekében.

Míg a keratint gyakran használják a haj kiegyenesítésére és a szöszösödés ellen, különösen a sűrű göndör haj esetében, a hajbotox nem változtatja meg a haj textúráját. A két kezelést azonban soha nem szabad egyszerre végezni.

(Women's Health)

Nyitókép: Unsplash