three green leaf potted vegetables

Egy blogger zseniális ötlettel a kertészkedéshez hasznosítja újra a covid teszteket

Mindannyian megcsináltunk már vagy ezer gyorstesztet az elmúlt években, miért ne próbálnánk meg újrahasznosítani őket? Egy brit kertészblogger meg is mutatja, mit kezdjünk velük.


Amy Davis, a Flourish Garden Care bloggere tudja, hogy milyen fontos szerepük van az életünkben az eldobható covid teszteknek, és hogy a munkahelyünk vagy épp utazás miatt mindannyian rengeteget végeztünk el az utóbbi két évben. Viszont mivel minden mást igyekszik újrahasznosítani vagy környezetbarát alternatívát vásárolni, rosszul érezte magát ettől a rengeteg műanyaghulladéktól. Aztán gondolt egyet, és kitalált egy új hasznosítási módot nekik – a kertjében.

koronavirus tesztbol keszult novenyjelolo

Fotó: Flourish Garden Care Facebook

Az upcycle jegyében az elvégzett, negatív teszteket szétszedi, a tesztcsík részét eldobja, a műanyagrészt pedig megtisztítja – erre jó módszer lehet egy antibakteriális törlőkendő használata. Ezek után már csak egyszerűen alkoholos filccel ráírja a növény nevét, amit meg szeretne jelölni vele. Ha kész, dughatjuk virágcserépbe a frissen elvetett magok mellé, vagy épp fel is akaszthatjuk egy növény ágaira, ahogy a képen.

Így készül a covid tesztes növényjelölő: