Help felirat Amszterdamban

Megnyílt Ausztrália első menedékhelye a családon belüli erőszak elől menekülő férfiaknak

12 hálószobás intézmény nyílt az ausztráliai Queenslandben a családi erőszak által hajléktalanná vált férfiaknak.

A Charity Sheltering By Grace Ausztrália első menedékhelye, mely a családi erőszak által hajléktalanná vált férfiaknak nyújt segítséget, írja a Daily Mail. A Jason és Lisa Loakes által alapított jótékonysági szervezet célja, hogy segítsen a férfiaknak az újrakezdésben.

A menedékhelyen már eddig is volt 24 szoba azon férfiak és nők számára, akik hajléktalanná váltak családon belüli erőszak, a kábítószer- és alkoholfüggőség, valamint a mentális vagy fizikai egészségi problémák miatt, ezt bővítették ki most további 12 szobával.

Jason Loakes elmondta, hogy szerinte a Sheltered By Grace az első, férfiaknak segítséget nyújtó menedékház Ausztráliában. A jótékonysági szervezet ingyenes szállást és segítségnyújtást kínál 25 év feletti egyedülálló férfiak számára, akiknek célja függetlenségük helyreállítása. Loakes egy barátja hajléktalansággal kapcsolatos tapasztalata inspirálta őt és feleségét, Lisát a menedlkhely nyitására.

„Programjaink személyközpontúak, és úgy vannak kialakítva, hogy valóban segítsenek az embereknek helyreállítani az életüket"
– olvasható a menhely honlapján.Bár a családon belüli erőszaknak jóval ritkábban áldozatai a férfiak, az ausztrál statisztikai hivatal 2017-es adatai szerint minden 16. férfit egy jelenlegi vagy korábbi partner 15 éves kora után fizikai és / vagy szexuális erőszaknak vetett alá.