Fehér csokoládé golyóbk mályvacukorral

Vendégváró borsmentás fehércsoki golyók szilveszterre

Ezek a házi készítésű csokigolyók édessé varázsolják az óév utolsó, és az újév első perceit.


Hozzávalók

  • 200 g apróra vágott tejcsokoládé vagy csokoládéforgács, elosztva
  • 1 ½ (kb. 10 g) evőkanál kakaópor
  • 1 ½ (19 g) evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál aprított borsmenta darabkák, plusz még több a díszítéshez
  • 1,7 l zsírszegény tej
  • félgömb alakú szilikon forma

1. Olvasszunk fel 80 gramm tejcsokoládét a tűzhelyen duplafenekű fazékban vagy mikrohullámú sütőben 30 másodperces időközönként, mindig megkeverve közben.

2. Öntsünk 1 teáskanál olvasztott csokoládét a szilikon félgömb formákba. Egy kiskanál hátuljával nyomjuk fel az olvasztott csokoládét az egyes tartók oldalára és a széleire, hogy teljesen befedje. Helyezzük a formát egy tepsire, és fagyasszuk meg, amíg teljesen meg nem keményedik, kb. 5 percig.

3. Olvasszunk fel 57 gramm csokoládét, a maradék 28 grammot pedig tegyük félre a díszítéshez. Egyszerre egy-egy formával dolgozva, öntsünk bele mindegyikbe 1/2 teáskanál olvasztott csokoládét. Kenjük a csokoládét az oldalakra és a szélekre, jól bevonva azokat, hogy ne repedezzenek. Fagyasszuk a formákat további 5 percig.

4. Keverjük össze a kakaót és a cukrot egy kis tálban. Béleljünk ki egy peremezett sütőlapot sütőpapírral, és tegyünk rá egy felfelé fordított drótrácsot, amely megakadályozza, hogy a bombák megpördüljenek, miközben töltjük őket. Vegye ki a csokoládéhéjakat a formából úgy, hogy a hüvelykujjunkkal óvatosan lehúzzuk a szilikont a csokoládé széleiről, és a mutatóujjunkkal kinyomjuk a forma aljáról.

5. Melegítsünk fel egy tányért a mikróban, csak addig, amíg meleg lesz, körülbelül 30 másodpercig, majd helyezzünk 1 csokoládéhéjat nyitott oldalával lefelé a tányérra, és olvasszuk meg a széleit, amíg lapos nem lesz. Óvatosan kanalazzunk 1/2 teáskanál kakaós-cukros keveréket és egy csipetnyi zúzott borsmenta darabkát a héjba, majd azt helyezzük a rácsra, hogy függőlegesen tartsa, és ismételjük meg az olvasztási folyamatot a második héjjal. Ezt a felét töltsük meg mályvacukor darabkákkal, majd óvatosan nyomjuk össze a két felét. Az ujjunkkal kenjük el az olvasztott csokoládét a csokigolyó két felének találkozása körül, hogy lezárjuk azt, majd ismételjük meg a folyamatot a többi golyóval.

6. Olvasszuk fel a maradék csokoládét, és tegyük egy kis cipzáras szendvicszacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot a zacskóról, majd csepegtessük a csokoládét a golyókra. A díszítéshez szórjunk rájuk aprított borsmenta darabkákat, ha szeretnénk.

A tálaláshoz közepesen alacsony hőfokon melegítsük fel a tejet egy serpenyőben, amíg gőzölögni nem kezd. Helyezzünk egy csokigolyót egy bögrébe, és öntsünk rá 1,8 dl tejet. Jól keverjük meg, amíg a csokoládé megolvad és teljesen feloldódik. Tálaljuk további mályvacukordarabkákkal.

A csokigolyókat légmentesen záródó tárolóban legfeljebb 1 hónapig tároljuk a hűtőszekrényben.