csokoládéból készített modellvasutat egy hotel cukrásza

Tíz méter hosszú és négymillió kalóriát tartalmaz ez a csokoládévasút

A Caribe Royale Orlando hotel legnagyobb karácsonyi attrakciójaként egy hatalmas modellvasutat alkottak meg szimplán csokoládé felhasználásával. A készítő nagyon büszke művére, és elmondása szerint ez csupán a kezdet: a követező években szintet akar lépni, és bővíteni akarja már most is monumentális alkotását.


A mestermű a Caribe Royale North Pole Express névre hallgat, és a hotelben dolgozó vezető cukrásznak, Joshua Cainnek pattant ki a fejéből az ötlet. Két segítőjével együtt dolgozott az édességszobron, a tervezésnél pedig két régi, 1800-as években működő mozdony kinézetét vette alapul karácsonyi vasútjának kinézetéhez: a Central Pacific Railroad Jupiter és a Truckee Railroad 12-es számú genovai vonata, de a filmrajongók gyorsan tudnak asszociálni a Polar Expresszre is.

Az elkészítés rengeteg munkát vett igénybe, hiszen a három dolgozó hozzávetőlegesen ezer órán keresztül, kézzel formálta meg az elemek apró részleteit.

A szobor 1600 kilogrammot nyom és nagyjából 800 ezer kakaóbabot kellett hozzá felhasználni. Mindezt számításba véve az üdülőhely becslése szerint 4 millió kalóriát tartalmazhat a kész édesség

— írta a Robb Report.

Joshua Cain nyilatkozatában elárulta, hogy nem csak a mozdony, hanem a sínek, az alap és a rajta lévő kis hóemberek és egyéb kiegészítők is ehető nassolnivalókból készültek. Az idei sikeren fellelkesülve a következő években hagyománnyá szeretné tenni a vasút elkészítését, ezen felül minden alkalommal ki szeretné bővíteni a szerelvényt, hogy a rendszeres látogatók rácsodálkozhassanak az újdonságokra.

A kicsit távolabbi jövőbe tekintve meg akarja dönteni az eddigi világcsúcsot, amit 2012-ben állított fel egy csokoládészobrász. Nagy lépcsőfokokat kell megtennie ennek az álomnak az eléréséhez, ugyanis a rekordot tartó műalkotás több mint háromszor akkora volt, mint a szóban forgó szerelvény.