Csomagolásmentes bolt

Új csomagolásmentes bolt nyílt Budapesten

Augusztus elején nyitotta meg kapuit a Múzeum körúti az Újratöltve.

A bolt tulajdonosai, Péter és Bianka két évvel ezelőtt döntötték el, hogy csomagolásmentes boltot nyitnak, miután a karácsonyi ajándéksüti készítéséből megmaradt fél csomag lisztek és negyed zacskó sütőporok hívták föl a figyelmüket az előrecsomagolt termékekkel járó pazarlásra, olvasható a We Love Budapest cikkében.

Nemrég nyílt üzletükben arra biztatnak mindenkit, hogy átgondoltan és tudatosan vásároljon, a termékek megismerésére időt szánva. Környezetbarát szemléletük az áruk mellett pedig a bútorokban is visszaköszön, melyek egy része használt raklapokból készült, a termékek többsége pedig a beszállítóktól környezettudatos csomagolásban, refillkannákban, megfelelő zsákokban érkezik.

A boltban a csomagolástól kezdve, mint a textiltasakok– melyek vásárlásával egy magyar varrónőt támogathatunk – megtalálni környezetetudatos, hazai választékát találhatjuk meg az élelmiszereknek, tisztítószereknek és kozmetikumoknak is. A bolt fokozatosan bővülő termékpalettának köszönhetően ősztől friss termelői biozöldségeket és tejtermékeket is vásárolhatunk már a boltban.