Johnny Depp

Hogy dönthet a bíró? Ezek a legvalószínűbb végkifejletek a Depp-Heard ügyben

Johnny Depp és Amber Heard ügyvédjei múlt héten elmondták záróbeszédjeiket hat hét bizonyítást követően, így most már az esküdtszék döntésére várnak. Még nem tudni, melyik forgatókönyv a legvalószínűbb, alábbi cikkünkben viszont összeszedtük, milyen döntések születhetnek.


Az 58 éves színész indította el a rágalmazási pert volt felesége ellen, mivel Heard egy 2018-as véleménycikkben családon belüli erőszak áldozatának nevezte meg magát. Ezzel a kijelentésével nyíltan megvádolta Deppet, melynek következtében megbélyegezték a férfit és több nagysikerű szerepétől is megfosztották Hollywoodban.

A perben azt próbálják bizonyítani Depp ügyvédjei, hogy a cikk állításai hamisak voltak, a hazugsággal pedig tönkretették a karrierjét. Az ügy részleteire és az ellenfelek magánéletének titkaira egy hathetes tárgyalási időszakon derült fény, mely a múlt héten zárult le a védőügyvédek beszédével. Továbbiakban már csak az ítélet kihirdetése lesz — írja az iNews.

Az esküdtszék pénteken kezdte meg a bizonyítékok mérlegelését, majd a hosszúhétvége miatt szüneteltették a témát. A munka kedden folytatódott, egyelőre viszont nem tudni, mikor jutnak dűlőre. Amint megvan az eredmény, a két színésznek egy órája lesz a helyszínre érni.

Egy korábbi cikkünkben olvasni lehet arról, hogy Depp részvétele egyáltalán nem biztos, mivel az utóbbi napokban többször is koncerteket tartott Londonban Jeff Beckkel.

Milyen végkifejletre lehet számítani?

Mivel nem egy bűntetőjogi, hanem egy polgári perről van szó, így börtönbüntetés vagy egyéb súlyosabb ítélet kiszabása ki van zárva. Ez egy olyan bírósági ügy, amelyben egy személy vagy szervezet — felperes — egy másik személyt vagy szervezetet — alperest — találhat felelősnek valamilyen kárért vagy jogellenes cselekményért.

Hasonló esetekben a bíró és az esküdtszék kártérítést szabhat ki. Jelen esetben Depp 50 millió dollárt igényel, melyet az alperesnek — amennyiben a színész javára döntenek — kötelessége kifizetni. Természetesen a döntéshozók meghatározhatnak kisebb és nagyobb összeget is.

Amennyiben Heard javára döntenek, akkor nem kell fizetnie volt férjének semmilyen kártérítést.

Nyitókép: Getty