Laminált szemöldökű nő

Ezekkel a módszerekkel lehet dús szemöldököd

Ha a kilencvenes években voltunk tinédzserek vagy már felnőttek, valószínűleg a mi szemöldökünk sem úszta meg sértetlenül ezt a korszakot és ritkítottuk, amennyire csak tudtuk. Szerencsére, ez a trend lecsengett, ma meg már számos tipp van arról, hogyan lehet serkenteni a szemöldök növekedését.

Minden szőrszál egy apró véredényhez kapcsolódik, így a szemöldök területén lévő véráramlás serkentése segíthet az egészséges szőrnövekedés ösztönzésében. Ennek érdekében kipróbálhatjuk a bőrápolási rutinunk során, hogy az ujjbegyeinkkel mikro masszázst adunk a szemöldökcsontoknak.

Egy másik otthoni trükk a szemöldök csipkedés. Ehhez alkalmazhatunk szemöldökolajat, de anélkül is működik a technika: finoman masszírozzuk be az olajat, ha használunk, majd a szemöldök elejétől a végéig csipkedjük végig a szemöldökünket a mutatóujjunkkal és a hüvelykujjunkkal. Ezután masszírozzuk meg a halántékunkat a mutató- és középső ujjainkkal.

Megnöveszthető a szemöldök?

Igen! A szemöldökszőrzet ugyanolyan, mint a haj a fejünkön – ciklusosan nő.

Visszanőhet a túlszedett szemöldök?

Bár általában megzavarja a szőrnövekedési ciklust, de ettől nem áll le teljesen. Végső soron ez attól függ, hogy mennyire egészségesek a szemöldök szőrtüszők, akár 12-16 hétig is eltarthat, mire a hajnövekedésben a legteljesebb potenciált látjuk.

Így növeszthető meg a szemöldök:

1. Szemöldökszérum

Szerezzünk be egy szemöldökszérumot, és legyen a(z éjszakai) bőrápolási rutinunk része. Bár az olívaolaj és a vazelin olcsóbb megoldás, semmi sem veri a kifejezetten a szemöldöknövekedés serkentésére kifejlesztett szemöldökszérumot.

Alkalmazzuk lefekvés előtt, hogy alvás közben is kifejthesse a hatását. Egy jó szemöldökszérum revitalizálja a tüszőt és kondicionálja a hajat, ami minimálisra csökkenti a törést, minden egyes szálat helyreállít és megvédi a szemöldöködet a környezeti ártalmaktól, például a szennyeződésektől, amelyek kiszáríthatják a bőrödet.

Szempilláink és szemöldökünk körülbelül három hónapos cikluson megy keresztül. Ez magában foglal egy növekedési fázist (anagén), egy átmeneti fázist (katagén) és egy nyugalmi fázist (telogén). A növekedési szakaszban a sejtjeink gyorsan osztódnak, hogy új hajszálakat hozzanak létre, az átmeneti fázisban a haj növekedése leáll, és leválik a szervezet vérellátásáról, hogy végül belépjen a végső nyugalmi szakaszba, ahol a teljesen kialakult hajszálak gyökeret vernek, míg alattuk új hajszálak kezdenek nőni. Ezután az egész folyamat kezdődik elölről.

A szemöldökszérumok csökkentik a kihullást és ösztönzik az új hajszálak növekedését az anagén fázisban, míg a nyugalmi szakaszban erősítik és táplálják a meglévő szőrszálakat. Ezért a szemöldökszérumokat 8-12 héten (egy teljes növekedési ciklus) keresztül naponta egyszer kell használni a legjobb eredmény eléréséhez.

2. Hagyjuk abba a tépkedést

A szemöldök három-négy hónapos ciklusban nő, ezért legalább 12 hét elteltéig kerüljük a szőrszálak tépkedését. Ezt követően azokat, amelyek nincsenek a szemöldökvonal közelében, nyugodtan kitéphetjük, de az ahhoz közel lévőket hagyjuk békén. Próbálja meg naponta egy kis kefével is ápolni a szemöldökünket, amely elősegíti a megfelelő irányú növekedést.

Körülbelül négy hónapos korában a szemöldökszőrszálak elkezdenek erősen nőni, ekkor érdemes bejelentkezni egy szakemberhez, hogy az arcunknak megfelelő, tökéletes formájú szemöldököt alakítson ki.

(Women's Health)

Nyitókép: Shutterstock