a Paris Fashion Week egyik vendége

Ez az 5 leggyakoribb szemöldökforma – hozzád melyik illik?

Ahogy a mondás tartja, ha a szem a lélek ablaka, akkor a szemöldök a keret. Elég sokféle szemöldökforma létezik, és ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni az arcodból, ideje átgondolni, neked melyik is áll a legjobban.


Sokan elkövettük anno azt a divatbakit, hogy vékony ívesre szedtük a szemöldökünket, olyanra, mint amilyen az 1920-as évekbeli filmsztároknak volt. Előfordulhat, hogy ennek következtében igencsak megritkult a szemöldökünk az alsó vonal mentén – a leckét jól megtanítva nekünk.

Bár 2023-ban már biztosan nem fogunk ilyen mértékben a csipeszhez nyúlni, ez nem jelenti azt, hogy egy kis rendrakás vagy átformázás nem hozhat előnyös változást. Vanita Parti, a Blink Brow Bar alapítója szerint a természetes szemöldökforma megtartása a legjobb módja annak, hogy a karbantartást minimálisra csökkentsük. Most két szépségipari ikon magyarázza el nekünk a különböző szemöldökformákat és az ápolásukhoz ajánlott eszközöket.

​1. Egyenes

Zendaya

Fotó: Getty Images

Sherrille Riley, a Nails & Brows Mayfair és a Beauty Edit Mayfair alapítója és vezérigazgatója megjegyzi, hogy az egyenes szemöldök különösen jól áll a szív alakú arcúaknak, mivel segít kiegyensúlyozni a vonásokat. Vanita szerint, ha hosszú arcod van, az egyenes szemöldök jobban illik hozzá, néhány szőrszálat eltávolítva az ívnél, hogy adjon némi magasságot. Ráadásul kevés karbantartást igényel, mivel hajlamos követni a szemöldök természetes formáját. A havi csipeszelés és trimmelés segíthet kordában tartani őket.

​2. Lekerekített

Gigi Hadid

Fotó: Getty Images

A lekerekített szemöldök lágy, ívelt formájú, és a rendszeres trimmelésen és csipeszelésen kívül kevés karbantartást igényel. Ez a forma a szögletes, szív alakú vagy ovális arcú embereknek áll jól, mivel lágyabbá teszi az összképüket. Ritkább szemöldök esetében a hiányok kitöltéséhez használj ceruzát, a szőrszálakat pedig világos zselével rögzítheted a helyükre.

​3. Íves

Olivia Wilde

Fotó: Getty Images

A magasan ívelt szemöldök magas karbantartási igényű, mivel rendszeres formázást igényel. Rendszeres csipeszelés, trimmelés, cérnázás és szemöldökceruza szükséges ahhoz, hogy ez a forma a helyén legyen. Különösen jól illik az ovális vagy hosszabb arcformákhoz, mivel határozottabb vonalúvá teszi a felső arcot. Az ívelt szemöldök lehet egészen lágy is, mint Lupita Nyong'o-é, míg Olivia Wilde-é a magasan ívelt szemöldök nagyszerű példája. Ezek a szemöldökök drámaiságot adnak és megemelik az arccsontokat, ami nagyon jól hangsúlyozza a lágy szív alakú arcot.

​4. Vastag és telt

Priyanka Chopra

Fotó: Getty Images

A vastag és telt szemöldök szinte semmilyen karbantartást nem igényel, minden arcformához illik, és időtlen megjelenés. Ennek a természetes megjelenésnek nagy előnye, hogy a szemöldök bármilyen különleges formára formázható, mivel annyira telt. Priyanka Chopra egy nagyszerű híresség példája a tökéletesen definiált, telt szemöldöknek. A vastagságát megőrző, határozott ívű, dús szemöldök pont a megfelelő helyen helyezkedik el, hogy megemelje az arccsontokat és definíciót adjon. Cara Delevigne ikonikus szemöldöke egy másik példa a természetesen telt formára.

​5. S-alakú

Penelope Cruz

Fotó: Getty Images

Ne vedd túlságosan szó szerint ennek a szemöldökformának a nevét − az „S" csak finom, bár van egy enyhe hullám vagy ív benne, ami gondos formázást igényel. Különösen jól illenek a szögletes vagy rombusz alakú arcokhoz, és rendszeres karbantartást igényelnek.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images