Cara Delevingne a 95. Oscar-díjátadón 2023. március 12-én a kaliforniai Hollywoodban

Ezt kell tudnod, ha szemöldökfestésre vállalkozol

Ki ne szeretné a kevés erőfeszítéssel járó, nagy hatású szépségápolási trükköket? A szemöldökfestés kiváló példa erre. Miért pazarolnánk az időnket a napi festegetéssel, ha egy gyors színezéssel hetekig tartó fáradtságtól kímélhetjük meg magunkat?


A szemöldökfestés során félig tartós festéket alkalmaznak a szemöldök területére, hogy kiemeljék és meghatározzak azt. A színezéssel teltebb szemöldököt lehet létrehozni, mivel a színre illeszkedő színezőanyag sötétíti a fő szemöldökterület körüli finom és világos szőrszálakat, így szélesebbé és hosszabbá teszi a szemöldököt.

Ma már lehetséges a szemöldök sötétítése, színegyeztetése vagy akár világosítása az arc kiemelése érdekében, a bőrtónustól és a hajszíntől függően.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt?

A megfelelő szín kiválasztása nagyon fontos. Ha túl sötét, akkor kissé harsánynak tűnhet, a túl világos viszont nem feltétlenül keretezi annyira a vonásainkat. A több éves tapasztalattal rendelkező szakember mindenki számára ki tudja választani az árnyalatot egyszerűen a bőrtónus és a hajszín alapján.

Mennyi ideig tart a szemöldökfestés?

Azoknál, akik drámaibb megjelenést szeretnének a tintával, általában hosszabb ideig, 3-4 hétig tart, míg azoknál, akik természetesebb megjelenést szeretnének, néhány hétig tart, és lehet, hogy gyakrabban kell újrafesteni, mivel ez hajlamos hamarabb elhalványulni,

Fontos, hogy próbáljuk meg elkerülni, hogy a szemöldökünk a festést követően legalább 12 órán át vizes legyen, mivel a klór is lerövidítheti a festés tartósságát. Emellett kerüljük az erős bőrápoló hatóanyagok, például a retinol, és az olyan savak, mint az AHA-k és BHA-k használatát a szemöldök környékén, mivel ezek miatt a színezés gyorsabban halványul, és irritációt okozhat.

Szemöldökfestés vs. szemöldökszínezés

A szemöldökszínező és a festék lényegében ugyanaz, de ne keverjük össze a hajfestékkel. A szemöldökszínezéshez használt festék teljesen különbözik a hajfestéktől, ezért győződjünk meg róla, hogy a megfelelő termékeket használjuk, ha otthon próbálkozunk velünk. A hajfesték túlságosan durva az arc érzékeny bőréhez, gondoljunk a szemünk közelségére is.

Bármelyik festéket is választjuk, 48 órával előtte végezzünk egy tapaszpróbát.

A szemöldökfestés kitölti a hiányosságokat?

Egyes szemöldökfestékek, melyeket gyakran hibrid szemöldökfestéknek vagy tintának is neveznek, a szőr alatti bőrt is megfestik, ami segíthet kitölteni a kisebb hézagokat, és így teltebbnek tűnő szemöldököt eredményezhet. Egy professzionális szemöldökszínező vagy -festék körülbelül 4-6 hétig tart a hajon, de a bőrfesték általában csak körülbelül 7 napig tart, a bőr természetes hámlása miatt.

Jobb a szemöldökfestés, mint a microblading?

Míg a szemöldökfestés a világosabb szőrszálak festésével a teltebb szemöldök illúzióját keltheti, ha a túlszedésből vagy a hajhullás következtében nagyobb rések keletkeznek, a szemöldökfestés ezeket nem fogja kitölteni. Erre lehet jó megoldás a microblading vagy a nanoblading. Ez a technika apró, precíz mozdulatokkal, a szemöldök természetes irányát és hosszát utánozva igazán természetes és ultra-realisztikus megjelenésű szemöldököt eredményez, amely akár 18 hónapig is eltarthat. Ezt szem előtt tartva a microblading sokkal drágább, mint a színezés.

Szemöldökfestés szalonban

  • A lelkiismeretes szemöldökfestő technikus a kezelés előtt legalább 48 órával megkér minket, hogy végezzünk el egy tapaszpróbát, amely lehetővé teszi az esetleges allergiák felismerését. A hajfestékek súlyos allergiás reakciókat okozhatnak.
  • A technikus először is megtisztítja szemöldököt és a környező területeket minden terméktől és sminktől.
  • Ezután egy réteg vazelint visz fel a szemöldöke külsejére, hogy megakadályozza a bőr elszíneződését.
  • Következő lépésként a színezőt egyszer a szemöldök irányába, majd ismét az ellenkező irányba viszi fel.
  • Néhány perc után letörli a festéket, és feltárul az új, merészebbnek tűnő szemöldök.

A szalonban dolgozó profik sokkal személyre szabottabb kivitelezést tudnak adni, néhány árnyalatot összekeverve, hogy természetesebb hatást érjünk el. A költségek szalononként eltérőek. Néhány alapszintű színezési szolgáltatás 2500-3000 forint körüli összegbe kerülhet. Mások már személyre szabottabb csomagot kínálnak, beleértve a laminálást és az újraformázást is, mely körülbelül 12-15 ezer forintba kerül.

(Glamour)

Nyitókép: Getty Images / Arturo Holmes