Kendall Jenner a 2022-es New York-i Met-gálán

Így készíts hamis szőkített szemöldököt

Ugyanolyan jól néz ki, mint az igazi.

A szemöldök kiszőkítése nemcsak komoly károkat okoz, de trükkös is lehet. A szőkítőszer megfosztja a szőrt a kenőolajoktól, ami miatt a szőrzet elgyengül és nagyon kiszárad, hasonlóan ahhoz a folyamathoz, mint amikor a hajunkat szőkítjük ki.

Emellett a visszanövéssel is foglalkozni kell, ami szintén nem könnyű procedúra. Amikor a szőkített szemöldökszálak elkezdenek benőni, pöttyös megjelenést kölcsönöznek, mert a szűz hajszálak elkezdenek kihajtani. A legjobb, ha hagyjuk az összes szőrszálat visszanőni, mielőtt újra világosítanánk őket, mert az túlterheléshez vezet, és sokkal több kárt okoz a korábban szőkített szőrben.

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy ha mindenáron szőkített szemöldököt szeretnénk, próbálkozzunk először a mű szőkítéssel, mielőtt elköteleznénk magunkat a tartós verzió mellett.

A szőkített szemöldök nagyon nehezen kivitelezhető, mert alapvetően eltünteti a szemöldököt, és a legtöbb ember számára nagyon nagy homlokot eredménye. A legjobb arcforma ehhez a megjelenéshez a szögletes forma, egy erőteljesebb állkapocsvonallal és keskenyebb homlokkal: az állkapocs és a homlok akkor is képes kiegyensúlyozni egymást, amikor a szemöldököt eltüntetjük.

A szív alakú arccal rendelkezőknek nagyon nem ajánlott a fehérített szemöldök. Ha nagyon kicsi a szánk, keskeny az állunk és nagyobb a homlokunk, akkor ennek a trendnek a hatására az arc felső féltekéje sokkal nagyobbnak fog tűnni, ami nagyobb figyelmet vonz erre a területre.

Így hamisítsunk fehérített szemöldököt

Első lépésként szerezzünk be egy színezett szemöldökzselét. Lényegében ez vizuálisan eltünteti az összes szőrszálat, és eltünteti a sötét árnyékokat. Ha ezt felvittük, használjunk egy kis kefét, melyet végighúzva a szőrszálakon, egyenletes bevonatot kapunk.

Egy másik lehetőség a szőkített szemöldök illúziójának eléréséhez a teljes fedésű korrektor. A könnyebb felvitel érdekében inkább hab állagú korrektort válasszunk, mint préselt krémet. Vegyünk egy szempillaspirál típusú pálcát, és söpörjük át a festéket a szőrszálakon, jól eldolgozva azt mindenhol. Fontos, hogy rétegesen vigyük fel, hogy teljesen befedje a szőrszálakat.

A harmadik lehetőség az úgynevezett root touch up spray használata, melyet óvatosan fújjunk egy spulára, és ugyanúgy kenjük át vele a szőrszálakat, ahogyan a korrektorral tennénk.

Fontos, hogy kerüljük a narancsos árnyalatú termékeket, és válasszuk a nude és a neutrális színeket, hogy a szőrszálak jól beolvadjanak a bőrbe. Emellett ne válasszunk fényes termékeket sem, a matt termékek a legjobbak, mert a szőrszálak így egy kicsit jobban visszahúzódnak a bőrhöz, és valósághűbbé teszik a fehérített szemöldököt.

Ha nagyon bejön ez a kinézet, és amellett döntenénk, hogy ténylegesen kiszőkítjük a szemöldökünket, az a legbiztosabb, ha szakértőr segítségét kérjük. Ha mégis az otthoni szőkítés mellett döntünk, csak óvatosan, a szőkítőszer sokkal erősebb, mint más szemöldökfestékek, ezért ügyelni kell arra, hogy ne érintkezzen a szemünkkel. Ha pedig bőrirritációt érzünk, azonnal távolítsuk el a szert a szemöldökünkről.

Emellett korlátozzuk a szemöldökére felvitt vegyszerek mennyiségét. Ha más szemöldökkezeléseken veszünk részt, például szemöldök lamináláson, le kell mondanunk a szőkítésről, különben az le fog égni.

Érdemes fejben tartani, hogy ha a fehérítés után mégsem tetszik a látvány, nagyon nehéz visszanyerni a természetes színünket. Még ha be is festjük a szőkített szemöldököt, a szőr már annyira száraz és porózus, hogy bármilyen festéket (még ha világos árnyalatú is) felszív, és rendkívül sötét és feltűnő lesz, gyakran feketévé válik. Éppen ezért várjunk egy-két hetet a visszaszínezéssel, hogy a szemöldöknek legyen esélye regenerálódni.

Ha mindezek után is kitartunk a szemöldök szőkítés mellett, mindenképpen ápoljuk a szemöldökszőrzetet, lehetőleg egy peptid alapú szemöldökszérummal, amely segít a szőr kondicionálásában és erősítésében.

(Byrdie)

Nyitókép: WireImage / Theo Wargo