Emilia Clarke a Solo: Egy Star Wars-történet című film fotózásán a 71. Cannes-i Filmfesztiválon 2018. május 15-én

Emilia Clarke kéri, hogy álljunk le a hajszőkítéssel

A színésznő egy interjúban közelgő Marvel-szerepe mellett a szépségápolásról és többek között a haj egészségéről beszélt.

Kevés olyan frizura van, ami azonnal felismerhetőbb, mint az Emilia Clarke által alakított Daenerys Targaryen királynőé a Trónok harca című sorozatban. Clarke azonban arra figyelmeztet, hogy ne szőkítsük ki a hajunkat.

„Azt tanácsolom mindenkinek, aki szőkíteni akarja a haját, hogy ne tegye; tönkreteszi a haját, úgyhogy hagyja abba a szőkítést. Ha szőke hajat akarsz, csak szerezz be egy parókát, vagy dobd fel a hajad néhány melírral, mert teljesen tönkretette a hajam”

– mondta Clarke a Harper's Bazaar-nak adott interjújában.

Szerencsére Clarke nem kezdő, ha szépségápolásról van szó, hiszen évek óta a Clinique nagykövete. Így szakértői arzenál állt rendelkezésére, hogyan állítsa vissza haja épségét – éppen időben egy újabb átalakuláshoz az első Marvel Univerzumbeli szerepéhez.

A színésznő az interjúban többek között szépségápolási rutinjáról is beszélt, többek között arról, hogy évszaktól függetlenül igyekszik minden nap fényvédőt viselni.

Ahogy igazán meleg lesz, kevesebb sminket viselek. A csupasz bőr mindig a legjobban néz ki. A sminkem és a sminkrutinom napi szinten visszafogott, de amikor kimozdulok, akkor valami mókásat választok, például egy nagyszerű szemfestést vagy egy igazán merész ajakfestést. Kevésbé a bőrről van szó, inkább arról, hogy kiemeljek bizonyos vonásokat.

A hajszőkítéssel kapcsolatban Clarke arról beszélt, hogy a Trónok harca forgatása idején a haja olyan volt, mint a szalma, és hullott.

„Aztán levágtam az egészet. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a hajam rendbe jött. Most már semmi őrültséget nem csinálok vele, és igazán szép termékeket használok. Néha egy kicsit világosabb színt tesznek a hajamba, és ezt szeretem. Imádom a Virtue-t, esküszöm a samponjukra, a hajmaszkjukra és a hajgyökér-emelő termékükre. Van egy Dyson hajszárítóm is. Nagyon igyekszem vigyázni rá. De a hajam szőkítése után megtanulom elfogadni a természetes hajamat.”

Nyitókép: Shutterstock