Rózsaszín papír lyukon néző női szem

Így találd meg az arcodhoz legjobban illő szemöldökformát

A szemöldök arányokat ad az arcnak, kiemeli a vonásainkat és gyönyörűen keretezi a szemeinket – persze, csak ha megfelelő a formájuk.

A szemöldök elhelyezkedése és formája alapján alakul, hogyan érzékelünk valakit. A magas és íves szemöldök szigorúnak, az egyenes és hegyes dühösnek, a túl világos pedig esetleg elkerüli a figyelmet. Nem csoda, hogy számos szépészeti beavatkozással lehet ma már a szemöldököt is alakítani.

Ahelyett azonban, hogy a múló trendek mellett köteleznénk el magunkat, érdemes inkább a természetesebb szemöldök felé fordulunk, és egyszerű módosításokkal párosítani, hogy szükség esetén finom formát vagy meghatározást adjunk nekik.

1. Maradjunk a természetes formánál, csak adjunk hozzá egy kis pluszt 

A szemöldök keretet és egyensúlyt teremt az arcnak, a megfelelően kiválasztott forma hatalmas különbséget jelenthet a megjelenésben. A legfontosabb szabály, hogy a természetes szemöldökformával és elhelyezéssel dolgozzunk együtt, ne pedig ellene.

2. Ne hagyjuk, hogy a szemöldökünk elnyomjon

Győződjünk meg róla, hogy a szemöldökünk mérete az arcunk méretéhez van viszonyítva. Egy telt szemöldök például elnyomhat egy kis arcot, vagy fordítva, a nagyon vékony szemöldök egy teltebb arcot még nagyobbnak fog mutatni.

Álljunk ellen a késztetésnek, hogy az első szőrnövekedés láttán kiszedjük a szemöldökünket, mivel a túlzott tépkedés és a túlformázás tartósan károsíthatja a szemöldökszálakat.

3. A méret illeszkedjen az arcformához

A szemöldök mérete legyen összhangban az arc méretével. A hosszú arc esetében nem jó az ívelt vagy magasan ülő szemöldök, mert az hosszabbnak fogja láttatni az arcot, míg egy szögletes arcon az egyenes, lapos szemöldök kiemeli a szögletes formát, viszont ha ívet adunk neki, az arc lágyabbnak fog tűnni. Hasonló a helyzet a keres arcnál, a kerek szemöldök még jobban felerősíti ezt az arcformát, itt is az íves szemöldökre törekedjünk, mert az ovális megjelenést kölcsönöz.

4. Megfelelő színválasztás

A forma mellett nagyon fontos a szín is. Az igazán sötét szemöldök az idősebb nőkön keménynek tűnhet, ezért a legjobb, ha ők világosabb, lágyabb szemöldököt választanak. Ha ősz a hajunk, maradjunk a hamvas szőke árnyalatnál, míg az őszülni kezdő, sötét hajúaknak érdemes megfontolniuk a szemöldökük színének világosítását.

5. Szemöldökszérum a szőrnövekedés elősegítése érdekében

Sokan szeretnének vastagabb szemöldököt, de a szemöldökszőröknek is szükségük van a gondozásra. Érdemes egy tápláló szérumot beépíteni a szépségápolási rutinunkba, hogy elősegítsük a szőr növekedését.

Tippek otthoni szemöldök smink készítéshez

  1. Nézzünk egyenesen előre a tükörbe. Tartsuk a sminkes ecsetet az orr gödröcskéjénél egyenesen a szemöldöködig. Jelöljünk ki egy vonalat. Ha itt kezdjük, karcsúsítja az orrot, és kiegyensúlyozza a szemet.
  2. Tartsuk az ecsetet az orr szélétől a szempupilláján keresztül, hogy megtaláljuk az ívpontot. Ezzel megemeljük a szemet.
  3. Tartsuk az ecsetet az orr szélétől a szem külső sarkán keresztül a szemöldökéig. Ha itt ér véget, a szemet megnyitó hatást érünk el.

Extra tipp: Egy szemöldök fésüljük át a szőrszálakat, hogy növeljük a volument.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock