egy szép női hát

Egy új szépészeti beavatkozás ütötte fel a fejét − ezt érdemes tudnod róla

A táncos klipek és receptvideók mellett a TikTok a plasztikai sebészet világába is mély betekintést nyújt. És most itt a legújabb eljárás, amely felkeltette a felhasználók érdeklődését.


Ez nem más, mint a melltartó vonalában történő hátfelvarrás, amely a laza, megereszkedett bőrt célozza meg a hát felső és középső részén. A TikTok-on mintegy 260 millió megtekintéssel bíró #bralinebacklift viharsebesen hódította meg a plasztikai sebészet világát. Az alábbiakban a HuffPost segítségével összeszedtünk mindent, amit erről a hátfelvarrásról tudni kell.

​Mi az a melltartó vonalában történő hátfelvarrás?

A melltartó vonalában történő hátfelvarrás a háton lévő meglazult bőr és felesleges zsírrétegek kezelésére szolgál. A „melltartóvonal" kifejezés arra a területre utal, ahol a bemetszést elhelyezik − ez ugyanis a lehető legkevésbé feltűnő hely a heg elrejtésére, így ez az ideális hely a hát alsó részének bőrének megemelésére a legnagyobb javulás elérése érdekében.

A hátfelvarrás a legtöbb plasztikai sebész számára nem gyakori eljárás, és az érdeklődőknek meg kell győződniük arról, hogy az aggodalomra okot adó területük valóban módosítható egy ilyen kezeléssel.

​Miért akarják az emberek a melltartó vonalát visszaemelni?

Van, aki a műtét a fogyókúra utolsó lépéseként vállalja, de az öregedés is gyakori tényező.

Ahogy öregszünk, bőrünk veszít rugalmasságából, és a tartószalagok megnyúlnak. Ez leggyakrabban az arcon észlelhető, és az arcfelvarrás alapjául szolgálhat, de a háton is előfordulhat. Ebben az esetben ráncok és redők formájában jelentkezik a hát közepén és alján, az oldalszárnyak felett, a lapockák alatt, sőt a mellkas oldala mentén és a karok alatt is. Az öregedésen kívül különböző más okok, például terhesség és súlyingadozás miatt is előfordulhat.

n\u0151i h\u00e1t

Fotó: Shutterstock

Sok páciens akkor választja a melltartó vonalában történő hátfelvarrást, amikor észreveszik, hogy homokóra alakjukat csökkentik a derekuk legszűkebb részén és a melltartójuk körül felhalmozódó bőrtekercsek. Jellemzően a zsírleszívás a gyakoribb kezelés ezekre a bőrtekercsekre, de egy bizonyos ponton nem a zsír, hanem maga a laza, rugalmatlan bőr halmozódik fel. A melltartó vonalú hátfelvarrással ezt a felesleges bőrt lehet feszesíteni és eltávolítani.

​Hogyan történik ez a típusú hátfelvarrás?

A felesleges bőr eltávolítása mellett a melltartó vonalában történő hátfelvarrás egyik legfontosabb tényezője, hogy a bemetszést ott kell elvégezni, ahol a melltartó a legnagyobb valószínűséggel elrejtené. Ennél a műtétnél a jelöléshez úgy állítják fel a pácienseket, hogy közben a kedvenc melltartójukat viselik, és először a ruhadarab helyzetét jelölik meg a hátukon, mielőtt leveszik a melltartót, hogy a bemetszéseket stratégiailag a melltartó jelöléseinek határain belül tehessék meg. A bőr lazasága határozza meg, hogy mennyit kell eltávolítani, valamint azt, hogy milyen hosszú lesz a bemetszés.

Az eljárás két szakaszban történik. Az első szakaszban nagy mennyiségű bőrt és zsírt távolítanak el a hátról, a második szakaszban pedig a megmaradt bőrt és zsírt is eltávolítják, mielőtt a bemetszést bezárnák.

​Mennyi időbe telik a hátfelvarrásból való felépülés?

Általában a melltartó vonalában történő hátfelvarrásból való felépülés körülbelül négy-hat hétig tart. A lábadozás ideje alatt kompressziós ruhát kell viselni, amely segít megtámasztani a bemetszést és csökkenti a duzzanatot.

Nyitókép: Shutterstock