Andie MacDowell

6 sminktipp ősz hajhoz, amit érdemes megfogadnod

Az ősz haj ma már széles körben elfogadott sikk, és egyre kevésbé félünk tőle. De ha hagyod, hogy a természetes szálaid előjöjjenek, lehet, hogy nem árt átgondolni a szépségápolási rutinodat, és a sminkedet az új frizurádhoz igazítani.


Ne stresszelj, nem nagy átalakulásról van szó: már néhány apró módosítással sokat elérhetsz. Összegyűjtöttünk neked a Pure Wow segítségével hat egyszerű sminktippet az ősz hajhoz, amivel kicsit feldobhatod a megjelenésed.

​1. Alapozó-koktél

Valószínűleg észreveszed a bőrödön is a korral járó változásokat, például a finom vonalakat, a kitágult pórusokat vagy az elszíneződött területeket. És bár először lehet, hogy ösztönösen elfednéd vagy álcáznád őket, valójában jobb, ha inkább könnyedén bánsz az alapozóval. Keverj néhány csepp folyékony highlightert egy könnyű-közepes fedésű alapozóba, mielőtt puha, bolyhos sminkkefével a bőrödbe dörzsölnéd – így harmatos, ragyogó hatást érhetsz el, miközben a fedést is biztosítod.

​2. Koncentrálj a szemöldöködre!

A szemöldök keretezi az arcot − hajszíntől függetlenül −, de különösen fontos az ősz haj esetében, amely könnyen mosottnak tűnhet. Ahhoz, hogy az ívek élesnek tűnjenek, használj szemöldökceruzát, ideális esetben olyan árnyalatot, amely leginkább hasonlít a természetes hajtöved színéhez (mielőtt megőszültél volna). Ha pedig még mindig tanácstalan vagy, a sötét szürkésbarna általában biztos tipp.

​3. Emeld ki az arcod!

Most nem kell visszariadnod a pirosítótól. Ha kihagyod a színt, az szintén mosottnak tűnhet, ezért dobd fel az arcod egy kis pirosítóval az almákon, felfelé elmosódva, hogy emelkedős hatást érj el. A barackos árnyalatok mindenkinek jól állnak, mert ragyogóvá teszik a bőrt, a krémesebb formulák pedig általában jobban összeférnek a finom vonalakkal.

​4. Legyen határozott a szemed!

Blythe Danner

Fotó: Getty Images

Ha ősz hajad van, az egyik legfontosabb dolog, amit sminkügyileg tehetsz, hogy kiemeld a vonásaidat. Ez azt jelenti, hogy a szemceruza és/vagy a szemhéjfesték mindenképpen jót tesz − különösen, ha meleg barna vagy tengerészkék színű. A fekete szemceruza túl agresszív kontrasztot alkothat a hajaddal, és szigorúnak tűnhet. A szemhéjfestékek esetében a meleg, matt árnyalatokat válaszd a hűvös, csillogó árnyalatok helyett.

​5. Merész ajkak

A semleges színek (mint a rózsaszín vagy a nude) hajlamosak sápasztani az ősz hajjal. Ehelyett válassz merészebb árnyalatokat, mint például egy élénk bogyós vagy egy rózsaszínes barack. A fényes, csillogó szintén előnyösebb, mint a matt rúzsok.

​6. Fixáld a sminkedet!

Hagyd ki a fixáló púdert, hogy fiatalságot sugárzó arcszíned legyen. Hacsak nem zsíros a bőröd, csak a veszélyes pontokra, például a T-zónára alkalmazd.

Nyitókép: Getty Images