Audrey Hepburn

Ezekre a szépségtrükkökre esküdött Audrey Hepburn

Audrey Hepburn természetes szépsége és bája kétségtelen, a mai napig ikon rengeteg ember számára. Íme öt szépségtrükk a Hamu és Gyémánt cikke alapján, melyre a színésznő esküdött.

Hidratálás

Inni, inni, inni. Nem újdonság, erre esküszik a legtöbb modell is, hiszen mindennek az alapja a hidratáltság, kívül-belül.

Szezonális gyümölcsök, kevés hús

Audrey Hepburn étrendjét alapvetően a szezonális gyümölcsök és zöldségek tették ki. A színésznő télen az ásványi anyagokban és C-vitaminban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket részesítette előnyben, míg nyáron a lédús, vízzel teli zöldségek szerepeltek a bevásárlólistáján. Bár nem volt vegetáriánus, nagyon kevés húst fogyasztott és azt is kis adagokban.

Audrey Hepburn a Sabrina c\u00edm\u0171 film fot\u00f3z\u00e1s\u00e1n.

Getty Images

Őzike szemek

Hepburn sminkese híres volt arról, hogy szempillaspirál felvitele után egy tűvel szétválasztotta a színésznő szempilláit, a még dúsabb és határozott pillák érdekében. De olykor előfordult, hogy spirálozás előtt egy csipesszel határozta meg a pillák állását.

Szemöldök

Míg a ritkásabb, vékonyabb szemöldök hol divatba jött, hol nem, a dúsabb, vastag szemöldök mindig időtálló, így nem csoda, hogy Hepburn is inkább a másodikra szavazott.

Audrey Hepburn

Getty Images / Corbis / Herbert Dorfman

Saját parfüm

Hepburn saját illatot kapott, miutánHubert du Givenchy tervező megbízta Francis Fabron parfümkészítőt, hogy kifejezetten a színász számára készítse el a Givenchy L'Interdit nevű parfümöt 1957-ben.

A kevesebb néha több

Örök szabály, mely valószínűleg sosem megy ki a divatból. Hepburn közel 60 évesen ugyanolyan gyönyörű volt, mint fiatal korában. Sosem viselt vastag sminket, mert tudta, hogy minél kevesebb és könnyedebb sminket visel, annál ragyogóbbá válik.