Sminktermékek és eszközök világos háttéren

6 alapvető szépségtipp minden korosztály számára

Bárhány évesek vagyunk, bárhogy sminkelünk, ezek a tippek jól jöhetnek mindannyiunk számára.


1. Dupla réteg szempillaspirál

Először, minden szemsmink felvétele előtt vigyünk fel egy réteg vízálló szempillaspirált, majd amikor minden mással elkészültünk, vigyünk fel egy második réteg hagyományos szempillaspirált.

Ha vékonyak a szempilláink, és túl sok réteget viszel fel, a nap folyamán hajlamosak lehetnek kihullani. Ezzel a trükkel szilárd alapot hozunk létre, így ez nem fordul elő.

2. Alapozó testre szabott használata 

Attól függően, hogy milyen szintű fedést szeretnénk, érdemes váltogatnunk a használt eszközöket. Az áttetsző, vékony réteghez az ujjainkkal, míg a közepes fedéshez ecsettel vigyük fel az alapozót, a vastag, alkalmi megjelenéshez pedig szivacsot érdemes használni.

3. Arcmasszázs

Érdemes minden sminkelést arcmasszázzsal kezdeni, hogy a bőr ellazuljon, és felkészüljön a következő szépségápolási termékekre.

A masszázs során a homlok, az orr- és szem alatti ráncok és a szemkörnyék gyengéd simogatására összpontosítsunk.

4. A korrektor jóval több, mint a szem alatti karikák eltüntetője

Például kontúrozásra. Húzzunk egy átlós vonalat az arcunk mindkét felén felfelé haladva, keverjük el, majd a befejezéshez ecsettel vigyünk fel bronzosítót az arccsontunk legmagasabb pontjára.

5. Nude szemhéjfesték paletta

Amikor egy szépségápolási kapszulakollekció összeállításáról van szó, a nude szemhéjfesték paletta nem hiányozhat belőle. Ez primerként, de korrekciós eszközként is használható.

6. A rúzs hatalma

Amellett, hogy feldobja egy rossz napunkat, és szuperül fogunk tőle kinézni, régi trükk, hogy a rúzst pirosítóként is használhatjuk, akár piros, akár rózsaszín, narancssárga vagy bordó. A legegyszerűbb, ha az ujjainkkal, felfelé irányuló mozdulatokkal visszük fel a festéket.

(Vogue)

Nyitókép: Shutterstock