Fekvő nő

A latte smink a nyár új őrülete

A nyári szépségtrendek egyik legnépszerűbb újdonsága a „latte makeup”. De mi is ez pontosan?

A sokáig trendként uralkodó „vanilla girl” szépségfelfogás a luxusról, a hangulatos minimalizmusról szólt, középpontjában a légies, semleges színekkel, mint a fehér, bézs, krém és vanília. Bár míg az előbbi főleg a ruhákra (vászon ingek, puha rövidnadrágok és kasmír kardigánok) vonatkozott, a latte girl szépség koncepciója már a sminkeket is uralja: bronzos, tengerparti hangulatot kölcsönöz a sminknek monokróm karamell, barna, sárgás és borostyán árnyalatokkal.

A #lattemakeup hashtag már több mint 9 millió megtekintést ért el a TikTokon, köszönhetően megalkotójának, Rachel Riglernek.

„Meleg és bronzos, tejszerű és könnyed”

– foglalta össze Rigler a trend legfőbb jellemzőit, mielőtt megosztott volna egy tippet, amivel természetesebbnek tűnik az egész.

@rachelrigler LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers :) #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen ♬ original sound - Rachel Rigler

A kulcs a minimális fedés.

„El fogjuk kerülni az orrot, mert van néhány szeplő az orromon. Ha kerülöd a sminket az orrodon, az azt az illúziót kelti, hogy nem hordsz annyi sminket, mint amennyi van.”

Rigler a természetes hatás eléréshez színezett hidratálót használ, így érdemes a vastagabb alapozókat elkerülni és maximum egy BB vagy CC krémet alkalmazni.

A latte sminknél az a fontos, hogy monokróm, karamell megjelenésű, így az alapok után a barnás, sárgás színeket alkalmazzuk. A kontúrozás itt is népszerű, valamint a szemek kiemelése, ahogy azt Rigler teszi a videóban.

Emellett nem maradhat el a bronzosítás sem, melyet az alsó szempillavonalra is felvihetünk, a szem körül. Ez nagyszerűen kinyitja a szemet. Extra dimenziót adhatunk mellé egy korrektorral, akár össze is keverhetjük a kettőt.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock