Gigi Hadid a brit Vogue X Self-Portrait nyári partin a Chiltern Firehouse-ban Londonban 2022. július 20-án

Erre a trükkre esküsznek a hírességek a szemük kiemelésére

Manapság már mindannyian ismerjük az arckontúrozást, ehhez hasonló a szempilla kontúrozás, amely szuper keretet ad a tekintetnek.


Edy London szempilla művész ügyfelei közé tartozik több híresség is, például Rita Ora és Ellie Goulding, akik évek óta őt kérik fel szempilláik karbantartására.

A szem alakja határozza meg, hogy hova helyezzük fel a szempillákat?

Teljesen, mondja London.

„A konzultáció során számos tényezőt figyelembe veszek, például: a szem formáját, azt, hogy a szem mennyire mélyen vagy sekélyen ül a szemgödörben, milyen magas a szemöldök, a szemhéj nehézkessége, sőt még az arc méretét is. A szempilláknak ki kell emelniük a természetes szemformádat, és korrigálniuk kell mindent, ami zavar. Minden egyes szempilla hosszabbítás személyre szabott”

De melyek a főbb szemformák, és hogyan alkalmazzuk a szempillákat különbözőképpen mindegyikhez?

Az alábbiakban ezeket mutatjuk meg.

Monolid szemek

„Akkor tudod, hogy monolid a szemed, ha nincs ráncod, vagy kevésbé nyilvánvaló, mondja Edy.

A monolid szem nagyon gyakori az ázsiai származásúaknál. Általában a külső sarkoknál alkalmazott gyengéd göndörítést és hosszabb szempillákat szoktam javasolni. A legtöbb monolid szemű nőnek magasan ülő szemöldöke van, így egy kis extra hosszúság kitölti a szempillasor és a szemöldök közötti teret.

Kerek szemek

A kerek szemek általában elég nagyok. Edy azt tanácsolja, hogy tanulmányozzuk a szemünket, látunk-e fehéret a szivárványhártyánk körül. Ha a tetején vagy alul fehéret látunk, akkor valószínűleg kerek szemünk van.

A kerek szemek általában azonos magasságúak és szélességűek.

„Nagyon finom megjelenésű szempillákat ajánlok, könnyű és hullámos textúrával, különböző vastagságú és göndörségű szempillákat használva. A belső és a külső sarokban rövidebb szempillákat válassz, a leghosszabbakat pedig az ív legmagasabb pontján.”

Mandula szemek

A mandula szemek a szem vége felé enyhén hegyesek, míg a szem közepe szélesebb. Az íriszt kissé eltakarja az alsó és felső szemhéj, és általában szélesebbek. A szempillák tekintetében a határ a csillagos ég. Egy ilyen szemformán szinte minden jól mutat Edy szerint.

„A külső sarkoknál kicsit drámaibbra vehetjük, és azt javaslom, hogy az alsó szempilláknál füstös vonalzóval hangsúlyozzuk az alakot.”

Lefelé ívelő szemek

„Onnan tudod, hogy lefelé fordított szemed van, ha a szemed külső sarkai lefelé dőlnek. Ettől a felső szemhéjad sokkal nagyobbnak tűnik, ami nagyobb teret teremt a szemöldök és a külső sarok között”

– mondja Edy.

A szakértő az ilyen típusú szemhez sűrű szempillasort ajánl, a végükön felhúzás nélkül.

Felfelé ívelő szemek

A felfelé ívelő szemek ugyanolyan gyakoriak, mint a mandula alakú szemek, sőt, nagyon hasonlítanak egymásra. Ovális alakúak, és általában az alsó szemhéj hosszabbnak tűnik. Gyakran macskaszemként írják le őket, magyarázza Edy.

„Ez a szemtípus bármilyen szempilla hosszabbításhoz illik, különösen a gyengéd B göndörségű, végig hasonló hosszúságú szempillákhoz, kivéve a belső sarkokat, amelyeknek sokkal rövidebbnek kell lenniük. Az a tény, hogy a szem már felfelé áll, azt jelenti, hogy nem kell túl sokat játszani a hosszával. Ez természetesen finom macskaszem-látszatot ad, hacsak nem akarod túlzásba vinni és még nyilvánvalóbbá tenni a szemformát, akkor a végén hozzáadhatsz néhány hosszú szempillát.”

Mélyen ülő szem

A mélyen ülő szemek mélyebben helyezkednek el a szemzugban, ami a kiemelkedő szemöldökcsont illúzióját kelti. Sokan, akiknek ilyen szemformájuk van, szeretnék megtalálni a módját annak, hogy feldobják és kiemeljék a szemüket.

„A mélyen ülő szemek az egyetlenek, amelyek extra hosszúságot igényelnek, főként azért, hogy a szempilla látható legyen, mivel a szempilla nagy része már el lenne rejtve a szemzug mélyén, a göndörítésnek nagyon finomnak kell lennie, mivel gyakran a C vagy D göndörség kényelmetlenül nézhet ki, és nem mutat jól a mélyen ülő szemeken. Általában J vagy B göndörítést ajánlok, hogy szépnek és arányosnak tűnjön, minden ennél göndörebb túl szoros lehet, vagy megérintheti a szemöldökcsontot”

– tanácsolja Edy.

(Glamour)

Nyitókép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images