a reggeli különböző formái az asztalon

A világ legegészségesebb reggelije, ami ráadásul szupergyorsan elkészíthető

Tudjuk, hogy rengeteg választási lehetőség van reggelire, és nem árt azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy valami egészségesebbel indítsuk a napot, ami megfelelően táplál minket a nap hátralévő részére.


A reggeli általában egy gyors ügy, különösen hétközben, amikor arra koncentrálunk, hogy időben beérjünk a munkahelyünkre. Hétvégén pedig inkább egy kiadós villásreggelire vágyunk, ahol rengeteg sütemény közül választhatunk. Így felmerül a kérdés: vannak egészséges és egyúttal gyors lehetőségek? Naná! Íme minden, amit a világ legegészségesebb reggelijéről tudni kell.

​A világ legegészségesebb reggelije

Ha egészséges reggeliről van szó, a zabkása a legjobb és leggyorsabb megoldás. A zabpelyhet érdemes melegen, növényi tejjel elkészíteni, majd áfonyával vagy arónia bogyókkal gazdagítani a magas C-vitamin-tartalom miatt. Ez az antioxidáns összetevő erősíti az immunrendszert és elősegíti az egészséges bőrt.

zabk\u00e1sa gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Unsplash

Az olyan fűszerek pedig, mint a fahéj és a kurkuma, gyulladáscsökkentő hatásúak és segítik az emésztést. Ha még egy marék diót is adunk hozzá, fontos fehérjék és tápanyagok kerülnek a reggelinkbe. Ezzel remekül biztosítjuk az energiát és a teltségérzetet egész napra.

A zabpehely sok rostot is tartalmaz, ami fontos az emésztés szempontjából, de akár plusz zöldségeket is adhatsz a zabkásádhoz, például cukkinit vagy a sárgarépát, amelyek elősegítik a bélrendszer egészségét. Vagy beépítheted a világ legegészségesebb gyümölcsét: a citromot.

​Hogyan készítsd el megfelelően a zabkását?

zabk\u00e1sa gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Unsplash

A friss zabkásának melegnek és krémesnek kell lennie.

Ezekre az összetevőkre lesz szükséged:

  • Víz vagy növényi tej
  • Lehetőleg zsenge darált zab (vagy gyorsfőzött)
  • Diófélék
  • Fahéj és/vagy kurkuma
  • Bogyós gyümölcsök

​Így készítsd el:

Öntsd a tejet egy serpenyőbe. Add hozzá a zabpelyhet, és keverd bele. Keverj bele egy csipet sót. Hagyd főni egy-két percig. Kapcsold le a főzőlapot, és hagyd a zabkását kb. 5 percig ázni. A zabkását elő is készítheted, és hagyhatod egy éjszakán át a hűtőben ázni.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Unsplash