A világ legegészségesebb reggelije, ami ráadásul szupergyorsan elkészíthető
Tudjuk, hogy rengeteg választási lehetőség van reggelire, és nem árt azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy valami egészségesebbel indítsuk a napot, ami megfelelően táplál minket a nap hátralévő részére.
A reggeli általában egy gyors ügy, különösen hétközben, amikor arra koncentrálunk, hogy időben beérjünk a munkahelyünkre. Hétvégén pedig inkább egy kiadós villásreggelire vágyunk, ahol rengeteg sütemény közül választhatunk. Így felmerül a kérdés: vannak egészséges és egyúttal gyors lehetőségek? Naná! Íme minden, amit a világ legegészségesebb reggelijéről tudni kell.
A világ legegészségesebb reggelije
Ha egészséges reggeliről van szó, a zabkása a legjobb és leggyorsabb megoldás. A zabpelyhet érdemes melegen, növényi tejjel elkészíteni, majd áfonyával vagy arónia bogyókkal gazdagítani a magas C-vitamin-tartalom miatt. Ez az antioxidáns összetevő erősíti az immunrendszert és elősegíti az egészséges bőrt.
Fotó: Unsplash
Az olyan fűszerek pedig, mint a fahéj és a kurkuma, gyulladáscsökkentő hatásúak és segítik az emésztést. Ha még egy marék diót is adunk hozzá, fontos fehérjék és tápanyagok kerülnek a reggelinkbe. Ezzel remekül biztosítjuk az energiát és a teltségérzetet egész napra.
A zabpehely sok rostot is tartalmaz, ami fontos az emésztés szempontjából, de akár plusz zöldségeket is adhatsz a zabkásádhoz, például cukkinit vagy a sárgarépát, amelyek elősegítik a bélrendszer egészségét. Vagy beépítheted a világ legegészségesebb gyümölcsét: a citromot.
Hogyan készítsd el megfelelően a zabkását?
Fotó: Unsplash
A friss zabkásának melegnek és krémesnek kell lennie.
Ezekre az összetevőkre lesz szükséged:
- Víz vagy növényi tej
- Lehetőleg zsenge darált zab (vagy gyorsfőzött)
- Diófélék
- Fahéj és/vagy kurkuma
- Bogyós gyümölcsök
Így készítsd el:
Öntsd a tejet egy serpenyőbe. Add hozzá a zabpelyhet, és keverd bele. Keverj bele egy csipet sót. Hagyd főni egy-két percig. Kapcsold le a főzőlapot, és hagyd a zabkását kb. 5 percig ázni. A zabkását elő is készítheted, és hagyhatod egy éjszakán át a hűtőben ázni.
Forrás: Glamour UK
Nyitókép: Unsplash