Elon Musk a tesla-gyárban

50 kilométeres repülőút miatt fájhat Elon Musk feje

Rugalmasan kezeli a környezettudatosságot.

A Musk-rajongók egyik leghíresebb Twitter-fiókja, az ElonJet, ismét beköpte az újdonsült Twitter-tulajdonost. A Musk privát repüléseit szemléző oldal most egy nevetségesen rövid, de annál környezetszennyezőbb repülését osztotta meg.

A járat még múlt péntek reggel indult a kaliforniai San Joséból, és mindössze 9 perccel és 50 kilométerrel később landolt San Franciscóban a fiókot működtető nyilvános repülési információs szoftver szerint. A közösségi médiában a követők gyorsan el is kezdték kritizálni Muskot a pazarló utazásért, amely szembemegy a milliárdos állítólagos céljaival.

A kritikák szerint miközben a milliárdos a Teslát környezetbarát vállalatként definiálja, addig a repülőgépével az ilyen rövid utaknak köszönhetően több károsanyagot bocsát ki, mint amennyit mások elautóznak egy év alatt. A Twitter-felhasználók szerint képmutató, hogy Musk a nyilvánosság előtt azt állítja, hogy cégei segítenek a klímaváltozás megoldásában, de ő maga mégsem annyira következetes.

Pedig a múltkor épp körbejárta a nemzetközi sajtót, hogy Musk összebalhézott a Microsoft társalapítójával, Bill Gatesszel. Musk a kiszivárgott SMS-ekben képmutatónak nevezte kollégáját, amiért az nyilvánosan a klímaváltozás mellett kardoskodik, de privátban ellene fogadkozik. Gates egy szöveges üzenetben be is ismerte, hogy shortolta a Tesla részvényeit – erről részletesebben itt lehet olvasni.

Ezzel szemben a Futurism cikke felidézi: éppen a múlt héten a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) elhalasztotta a SpaceX egyik texasi kilövését, mert vizsgálják a létesítmény környezeti hatásait.

Most pedig egy 50 kilométeres repülőút miatt magyarázkodhat.