Egy dobozon fekvő telefonon meg van nyitva a Twitter alkalmazása

Már most hőzöngenek a Twitter alkalmazottai Elon Musk felvásárlása miatt

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója hivatalosan is felvásárolta az egyik legnagyobb online platformot, a Twittert, pontosan 44 milliárd dollárért. A cég alkalmazottai nem igazán értik, mire volt jó ez az üzlet, többen pedig ellenszenvüket fejezték ki a helyzettel kapcsolatban.


Az közösségimédia-oldal alkalmazottai fel vannak dúlva, hogy egy milliárdos csak úgy bemehet a főnökök irodájába, majd rengeteg pénzért cserébe magáénak tudhatja az egész vállalatot. Sokan tartanak attól, hogy a jövőben ez az esemény a munkások megélhetését veheti el, vagy az oldal teljes értékrendjét módosíthatja.

Az egyik dolgozó azt mondta, hogy az egészségügyi részlegen dolgozók, akik a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos félretájékoztatások ellen munkálkodnak, elkeseredettek, ugyanis semmilyen előnyt nem látnak abban, hogy egy új vezetőség kerül a Twitter élére.

Az utóbbi napokban egy megbeszélést is kezdeményezett a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal és az igazgatótanács elnöke, Bret Taylor. Az értekezleten megpróbálták helyrebillenteni a kedélyeket a Musk felvásárlása utáni káoszból. A jövőbeli elbocsátásokról vagy a vállalati irányelvek esetleges megváltoztatásáról nagyon homályosan beszéltek, így a feszültség továbbra is fennáll.

A rengeteg negatív megjegyzés és pesszimista hozzáállás ellenére vannak olyan kollégák a cégnél, akik pozitívan állnak a történtekhez. Az egyik ilyen ember meggyőződése, hogy Musk nem költötte volna nettó vagyonának 20 százalékát arra, hogy tönkretegye az oldalt. Azt is gondolja, hogy a Twitternek lehet szüksége is van egy ilyen változásra, hiszen az utóbbi években messze lehagyták őt a konkurens vállalatok.

Forrás: Futurism