II. Erzsébet brit királynő

Ezt a két ételt tiltotta ki II. Erzsébet a konyhájából

Két étel nem kerülhet be a brit királynő konyhájába.II. Erzsébet királynő két élelmiszert is kitiltott a királyi konyhából, miután ki nem állhatja őket. Ezt a királyi család egykori séfje, Darren McGrady árulta el, aki egykor Diana hercegnőnek is főzött. Mutatjuk, mi nem teheti be a lábát a brit királynő konyhájába:

Fokhagyma

Mcgrady azt nyilatkozta korábban, hogy a királynő étlapján sosem szerepelhet fokhagyma, mert II. Erzsébet nem bírja elviselni annak illatát és az ízét. A séf hozzátette, hogy a királyi szakácsoknak tilos „túl sok hagymát" használniuk az ételekben, írja a vince.hu.

Nyers hús

A nyers húsok fogyaztása is tiltott a királyi család minden tagja számára. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a nyers húsok fogyasztása számos komoly egészségügyi kockázattal jár (pl. e. coli és szalmonella). A steaket viszont a királynő is nagyon szereti, melyet a séfek sóval és borssal ízesítik, mielőtt vajban és olajban megsütik.

Ezután gael szósszal, (kevés!) pirított hagymával és ír whiskyvel flambírozott gombával készítik el, de a legfontosabb, hogy a steaknek is mindig jól átsültnek kell lennie.

Nyitókép: