A kortárs művészet és a gasztronómia találkozása: FELIX Kitchen & Bar
Nyáron írtunk róla, hogy Jeremy Cayron francia sztárséfet igazolta a FELIX Kitchen & Bar, akinek új menüjével egy időben nyílik meg november 15-én a FELIX Kitchen&Bar új, AQVA nevű terme, ahol összefonódik a gasztronómia és a művészet. A látványkonyhával és egy chef's table-el ellátott helységben kortárs művészek alkotásaiból látható időszakos kiállítások várják majd a vendégeket.
Azacb Galériával közös szervezésben megvalósuló AQVA: A Duna közelsége című tárlaton Bak Imre, Agnes Denes és Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhattnak a vendégek.
Az étlap izgalmas különlegességei között megtalálható többek között a gulyásleves mellé tálalt gulyáslevesfagylalt, illetve a Charolais marha satay szivarszósszal és fekete szarvasgombával.
A megújult étlaphoz 55 oldalas, hetente frissülő borlap társul, 60 új tétellel és étel-borpárosításokkal. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier elmondta, hogy szeretnének olyan, izgalmas tételeket megmutatni a vendégeknek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az országban. A borok mellett új koktélok is érkeznek majd a FELIX-be, melyeket Ódor András és a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze, illetve dolgozott ki.