Négy színes ital

Ennek a 7 italnak fiatalító ereje van

Sokan azt vallják, hogy az életkor csak egy szám. Azonban az idő múlásával ez a szám egyre inkább visszaköszön bőrünkön, ami persze egy teljesen természetes folyamat és véglegesen nem kikerülhető. Viszont vannak olyan italok, melyek ezeket a folyamatokat jócskán képesek lelassítani és látható eredményeket hoznak hosszútávon.


Íme egy lista azokról a frissítőkről, amelyek rendszeres és megfelelő arányban való fogyasztása csodákat tehet a bőrünkkel.

Tej

A tej az egyik olyan ital, amely lassíthatja az öregedési folyamatot és rendkívül jótékony hatással van a bőrünkre. Az összes létfontosságú ásványi anyag és fehérje megtalálható benne, illetve a leucin nevezetű aminosavat is tartalmazza, mely ragyogóvá teszi bőrünket. Természetesen nem mindegy, hogy milyen fajta tejet vásárolunk, igyekezzünk bio tejet tartani otthon.

Kávé

Egy csésze kávé a reggeli órákban nem csak a napunkat segít elindítani. Kutatások alapján úgy vélik, hogy a reggeli órákban elfogyasztott kávé segíthet a bőrrák és más bőrrel kapcsolatos betegségek leküzdésében.

Víz

Az utóbbi években nem győzik hangsúlyozni az orvosok, hogy a kellő mennyiségű víz fogyasztásánál kevés fontosabb dolog létezik. Ha elkezdesz odafigyelni a napi bevitt vízmennyiségre, rengeteg pozitív változást tapasztalhatsz majd magadon. Fogyassz legalább napi 3 liter vizet és meglátod, nem csak a szervezeted, de a bőröd is irtó hálás lesz neked.

Zöld tea

Számtalanszor hallhattunk már a zöld tea fogyasztásának jótékony hatásairól. Rengeteg előnye van ennek az italnak, de azt kevesen tudják, hogy a stressz csökkentése mellett a bőrünk egészséges képéért is sokat tehet. Fogyassz naponta egy csészével belőle és meghálálja majd bőröd.

Cékla

A céklalé számos egészséges nitrátot tartalmaz, melyek elsősorban a vérkeringést segítik elő. Azonban ha a vérkeringésünk rendben van, akkor a bőrünk is ragyogó lesz.

Szójatej

Ha semmiképp sem szeretnénk állati eredetű tejet fogyasztani, akkor a szójatej egy remek alternatív megoldást nyújthat. Arról nem is beszélve, hogy izoflavonokat tartalmaz, amelyek segítik megőrizni a bőr ránctalanságát, feszességét és fényességét is.

Alkohol

Igen, jól olvasod. Az egészséges mértékű alkoholfogyasztás egy kutatás szerint segíthet megvédeni bőrünket a különböző bőrbetegségektől, illetve a demencia és az Alzheimer-kórtól is.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Blushin