Új tanulmány szerint ez a 3 legjobb fogyókúrás étrend-kiegészítő

Új tanulmány szerint ez a 3 legjobb fogyókúrás étrend-kiegészítő

Egy új kutatás során kiderült, hogy mely étrend-kiegészítők működnek a leginkább a fogyókúrában.


Mindössze csak három olyan kiegészítő van, melyeket, ha beépítünk az étrendünkbe, akkor a tanulmány szerint csodákat érhetünk el a fogyásban. Ezek nem mások, mint az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a rostok és a zöld tea.

Az oldható rostok, mint amiket a babban, zöldségekben és gyümölcsökben lelhetünk, javítják a fogyást és csökkentik a hasi zsírt az étvágy csökkentésével.

A zöld teában található koffein és flavonoidok elősegítik az anyagcsere felgyorsítását és a zsírok gyorsabb feldolgozását.

A D-vitamin és a kalcium viszonylag nagy mennyiségben van jelen a tejtermékekben és az alacsony kalciumszint gyakran összefügg az elhízással, a D-vitamin pedig segíti a kalcium felszívódását.

Melinda Manore professzor, a tanulmány szerzője elmondta, hogy bár a táplálékkiegészítők segíthetnek, az étrend megváltoztatása kritikus fontosságú:

„A legtöbb ember számára, hacsak nem változtat az étrendjén és nem végez napi testmozgást, semmilyen kiegészítő nem lesz nagy hatással. A testmozgás nemcsak a fogyásban és az izomtömeg megőrzésében, hanem a súlycsökkentésben is kulcsfontosságú szerepet játszik.”

A fehérjebevitel növelése szintén hatásos lehet, ezzel a három változtatással együtt – mondta Manore professzor:

„A rost, a kalcium, a fehérje hozzáadása és a zöld tea fogyasztása segíthet, de ezek közül egyiknek sem lesz nagy hatása, hacsak nem sportolunk, és nem eszünk elegendő gyümölcsöt és zöldséget.”

Összegezve az étrendünk megváltoztatása, amely a három fő kiegészítőn alapszik, illetve a rendszeres testmozgás beiktatása már jelentős változást eredményezhet a fogyásunkban.

Nyitókép: Unsplash