Krémek és szérumok fehér tartókban rózsaszín háttér előtt

Ezekre a bőrápolási termékekre teljesen fölöslegesen költünk

Csodaszerek, csodaelixírek, csodaszérumok: krémek, amik drágábbak, mint egy elegáns étteremben vacsorázni. Sokunkat befolyásoltak már a nagyobb márkák marketing reklámjai, melyek könnyen elhitették velünk, hogy folyékony aranyat árulnak, ami évekkel fiatalítja bőrünket. De tényleg kellenek nekünk ezek a kencék? Szakértők elárulták, mely krémekre nincs egyáltalán szükségünk a bőrápolásban.


Ezeket a termékeket tartsd meg:

Persze vannak a bőrápolásnak olyan alapkellékei, melyeket nem hagyhatunk el. Ilyen az arctisztító, a hidratáló krém és a fényvédő. Ez a hármas az alaprutin fő kelléke és elhagyhatatlan a mindennapokban. Minden más, ami ezután jön már extra. Bőrgyógyászok szerint azonban a hialuron, a retinol és a C-vitamin szérum is fontos részét kell képezze a bőrápolási rutinunknak, így még ezeket is hozzácsaphatjuk a hármasunkhoz.

A következőkben pedig megtudhatod, mely termékeket érdemes inkább elkerülni.

Ezeket a termékeket kerüld el:

1. Nagyon drága hidratáló krémek

Nem szükséges több tízezer forintot elkölteni hidratáló krémre. Az összetevők ugyanis sokkal fontosabbak, mint a termék ára. Keress olyan terméket, melyben olyan kulcsfontosságú összetevők vannak, mint a ceramidok vagy a hialuronsav. Ezek segítenek hidratálni és táplálni a bőrt. Minden más csak mese habbal.

2. Tisztító kendők

A tisztítókendők nem csak a környezetünkre károsak, de a bőrünk számára sem a legoptimálisabbak. Eredetileg a nedves törlőkendőket a modell és filmes szakmában kezdték el alkalmazni. Számukra azért optimális a kendők használata, mert gyorsan eltünteti az előző sminket és már kenhetik is a maszkosok a következőt. Ezekben a szakmákban pedig fontos a gyorsaság. Hétköznapi sminkeltávolításra azonban nem megfelelőek, ugyanis a pórusok mélyére nem képesek behatolni, így oda beragadnak a szennyeződések.

blue and white plastic packPhoto by Natracare on Unsplash

3. Kollagénes krémek, szérumok

A kollagén helyi alkalmazása szintén csak egy marketing fogás. A kollagén molekulái ugyanis túl nagyok ahhoz, hogy képesek legyenek behatolni a bőr mélyebb rétegébe. Helyette keressünk inkább olyan hatóanyagú termékeket, amelyek a kollagén serkentésére ösztönzik a bőrt, mint például a peptidek.

4. Arctisztító reggelente is

Az arcunkat rendes arctisztítóval megmosni bőven elég egyszer, az esti rutinban. Számtalan bőrprobléma eredhet abból, hogy a bőrt túltisztítjuk és megfosztjuk a természetes olajaitól.

5. Fizikai, szemcsés hámlasztók

A piacon sajnos még mindig rengeteg fizikai hámlasztót találhatunk, melynek durva szemcséi megsértik a bőrünk felső rétegét és ezáltal könnyedén felborítják a bőr természetes ph-értékét. Helyette használj inkább a bőrtípusodnak megfelelő kémiai hámlasztószérumokat.

Nyitókép: Shutterstock

(HuffPost)