Nyári partikaja: garnélarákos saláta New England-stílusú dresszinggel

Nyári partikaja: garnélarákos saláta New England-stílusú dresszinggel

Friss fűszernövények, isteni garnéla és egy könnyed New England-i stílusú öntet, amelyben épp annyi majonéz van, amennyi kell!


Összetevők:

  • só és frissen őrölt fekete bors
  • fagyaszttott garnélarák
  • ¼ csésze majonéz
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 kis szár zeller, apróra vágva
  • ¼ csésze friss apróra vágott kapor
  • 2 evőkanál vaj
cooked shrimps on white plateFotó: Jackson Douglas/Unsplash

Elkészítése:

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Készítsünk be jeget egy nagy tálba, és tegyük félre. Amikor a víz forr, adjuk hozzá a garnélát, és főzzük világos rózsaszínűre, körülbelül 3 percig. Ezt követően azonnal tegyük át a jeges tálba hűlni.

Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet és a mustárt. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Keverjük bele a zellert és a kaprot. Amikor a garnélarák kihűlt, szedjük ki és töröljük szárazra. Vágjuk a garnélát harapható darabokra vágjuk, majd adjuk az öntethez. Keverjük össze.

A tálaláshoz egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Tegyünk kenyérszeleteket a serpenyőbe és pirítsuk aranyszínűre. Ha ezzel megvagyunk tegyünk egy tányérra, kenjük meg a garnélasalátával, és szórjuk meg metélőhagymával.