Bill Gates

Bill Gates nincs e​lragadtatva Elon Musk Twitter felvásárlásától

A Microsoft társalapítója az utóbbi időben kétségeit fejezte ki Elon Musk legújabb üzleti lépésével kapcsolatban. Bill Gates nem igazán tudja, hogy a Twitter felvásárlása hova vezethet a platform jövőjében, így akár sokkal mélyebbre is süllyedhet az oldal, mint ahol most tart.

Bill Gates 1975-ben barátjával és üzlettársával, Paul Allennel közösen alapította a Microsoftot. 2000-ig a vállalat elnöke és vezérigazgatója volt, akkor viszont tovább adta az utóbbi posztot, elnöki szerepéről pedig 2014-ben mondott le annak érdekében, hogy jótékonysági szervezetére fordíthassa az összes energiáját. Bár általában tartózkodik más technológiai úttörők döntéseinek bírálásától, ezúttal viszont nem tudta magában tartani gondolatait.

A Twitter-ügyletével kapcsolatos észrevételeit nemsokkal a közte, valamint Elon Musk között kialakult balhé után közölte. A Tesla, valamint a SpaceX vezérigazgatója az utóbbi időben egy ízléstelen tweetet tett közzé Gatesről, melyben testalkatát egy terhes férfi emojihoz hasonlította. Mindemellett egy adományokkal kapcsolatos félreértés is volt kettejük között, melyet Gates úgy zárt le, hogy végső soron hálás a másik fél jótékony tettéért.

Gates a The Wall Street Journal vezérigazgatói tanács csúcstalálkozóján tartott beszédében fejezte ki kételyeit a Twitter-üzlettel kapcsolatban, nemsokkal az után, hogy az online platform vezetősége elfogadta a 44 milliárd dolláros ajánlatot. A platform munkatársait is meglepte az eladás, többen pedig fel is szólaltak az üggyel kapcsolatban, melyről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A világhírű üzletember úgy véli, hogy Musk szólásszabadsághoz való hozzáállása az oldalt tönkre teheti a közeljövőben. Úgy véli Elon Musk szónoklatai a Twitter tartalommoderációs irányelvei ellen mennek, melyek célja, hogy megakadályozzák a platformon a kirívó félretájékoztatást, az összeesküvés-elméleteket, a burjánzó zaklatást és az erőszakos fenyegetéseket.

Az aggodalmakkal szemben Gates dicsérő szavakat is mondott a Tesla elnökéről. Többek között kifejezte, hogy nagyszerű csapatokat gyűjtött össze, hogy mindkét hatalmas cégét az alapoktól kezdve felépítse, majd odáig juttassa, ahol most tartanak, emellett észbontónak titulálta azt a vezetési képességet, mellyel Musk rendelkezik.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Screen Rant