Nem véletlenül ez Giorgo Armani kedvenc tésztaétele
Giorgio Armaninehéz körülmények között töltötte gyermekkorát Észak-Olaszországban. Ez a második világháború idejére esett, amikor kevés konyhai alapanyag állt családja rendelkezésére. Édesanyja emiatt csak egyszerű ételeket tudott főzni, például a tortelli alla piacentina nevű tésztaételt, ami házi tortellinivel, spenóttal, ricotta és parmezán sajttal készült. Az olasz divattervező nagy kedvence lett ez az étel, íme a Vince Magazin cikkéből átvett recept:
Hozzávalók a töltelékhez:
- 600 g ricotta
- 600 g spenót
- 1 tojás
- 100 g reszelt parmezán sajt
- 100 g pecorino sajt
- Só
- Bors
Így készítsd el a tölteléket:
Főzd meg a spenótot majd szűrd le és vágd apró darabokra. Most mehet egy tálba, keverd össze a többi hozzávalóval. Ezek után hagyd egy órát pihenni a hűtőben.Hozzávalók a tésztához:
- 600 g liszt
- 4 tojás
- 120 ml meleg víz
- Só
Keverd össze a hozzávalókat és gyúrd tésztává a masszát. Az elkészült tésztát celofánnal takard le és hagyd pihenni fél órát. Ha letelt az idő, akkor nyújtsd ki a tésztát és vágj belőle körül belül 6 cm-es négyzeteket. Jöhet a spenótos töltelék a négyzetek közepére. Picit vizezd be a tészta széleit majd nyomkodd össze őket.