A Norwegian Viva látványterve

Gokartpálya és 10 emeletes csúszda is épül ezen a tengerjárón

Jövőre indulhat első útjára a Norwegian legújabb tengerjáró hajója a Földközi-tengeren, amely luxus szolgáltatásokkal várja majd az utasokat.

A 294 méter hosszú és 3200 vendég befogadására alkalmas Norwegian Viva, mely az összes korosztály számára élvezetes kikapcsolódást nyújt, a tervek szerint 2023 júniusában indul el első útjára, írja a Robb Report. A több úszómedencével, étteremmel, bárral és egy szabadtéri gokartpályával is rendelkező hajót olasz hajóépítő cég, a Fincantieri építi.

A szokásos kabinok mellett a Viva egy speciális luxusrésszel is rendelkezik majd. A neves olasz tervező, Piero Lissoni által tervezett, Norwegian Haven névre keresztelt szállásra „hajó a hajóban”-ként hivatkoznak. A kizárólag kulcskártyával megközelíthető exkluzív terület 107 lakosztályt és villá rejt magában, valamint egy privát éttermet, egy napozóteraszt, egy medencét, valamint egy szaunával és hidegkamrával ellátott szabadtéri wellnessrészleget.

A Havenben megszálló vendégeknek igény esetén külön szolgáltatás nyúj segítséget megszervezni a tevékenységeket, valamint 24 órás komornyik szolgáltatás is a rendelkezésükre áll, hogy minden, aki a pezsgő öntésétől a bőröndök kipakolásán át az ágyazásig mindenben segít.

A hatalmas tengerjárón bőven van mit felfedezni: a 44 000 négyzetméteres Ocean Boulevard nevű sétány körbeveszi az egész hajót, így hozzáférést biztosít az összes szolgáltatáshoz, többek között a háromszintes gokartpályához, amelyen akár 15 versenyző is elfér vagy a 10 emeletes merülőcsúszdához és a szabadtéri szoborkerthez.

A Norwegian Viva 2023 júniusában indul első útjára a Földközi-tengeren, és olyan városokban köt majd ki, mint Lisszabon, Barcelona, Róma vagy Athén, míg a téli szezonban a Karib-tenger déli részére viszi el utasait.