A gránátalma és a martini találkozásánál jobb már nem lesz a héten
Ahogy azt mély, rubinvörös színe is sugallja, a gránátalmalé tele van antioxidánsokkal, amely segíthet a szervezetünkben lévő krónikus gyulladások valamint a krónikus betegségek, köztük a szívbetegségek és a cukorbetegség csökkentésében.
A gránátalma magjai rost- és C-vitamin-tartalmuknak köszönhetően további előnyöket nyújtanak.
A koktélban található narancsvirágvíz tiszta aromájú, közel-keleti gyökerű összetevő, amely virágos, citrusos illatát a keserű narancsvirágok esszenciájából nyeri. Ha nem találunk narancsvirágvizet, helyettesítsük 2 teáskanál reszelt narancshéjjal.
Hozzávalók
- 8 cl gránátalmalé, hűtve
- 3 cl vodka
- 1,5 cl narancslikőr, például triple sec
- 1 evőkanál lime-lé
- 1/8 teáskanál narancsvirág víz
- jég
- 1 evőkanál szénsavas víz
- 1 csík lime-héj a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés
1. Töltsük a gránátalmalevet, a vodkát, a narancslikőrt, a lime levet és a narancsvirág vizet egy koktélmixerbe, majd tegyünk bele bőséges jeget, és rázzuk fel az egészet erőteljesen, körülbelül 30 másodpercig, amíg jól lehűl.
2. Szűrjük át az italt egy martinis pohárba; töltsük fel ásványvízzel. Tetszés szerint díszítsük lime-héjjal.
Nyitókép: Shutterstock