Képek egy falon, piros szalaggal jelölve

Ők a történelem leghírhedtebb gyilkos családjai

A történelemből eddig ismert bűnözők és gyilkosok többsége szólóban működött, ennek ellenére meglepő módon éltek olyan családok, akik együttes erővel fordultak az erőszak felé. Ők a családi köteléket helyezték mindenek elé és szó szerint jóban, rosszban kitartottak egymás mellett.


A vér nem válik vízzé. Szokták mondani és ennél találóbb szállóigét nem igen találnánk ezekre a hírhedt, gyilkos családokra. Amerikától, Közép-Ázsián át egészen Angliáig ,,utazunk", hogy végigvegyük a történelem leghalálosabb családjait.

A véres Benderek

A Bender család cselekvéseit a mai napig hatalmas rejtély övezi. 1970-es években a Benderek vendégül látták az út széli viskójukban az arra utazó, megfáradt embereket és ételt adtak nekik. Azonban sokak számára ez volt az utolsó étkezés, amit életükben fogyasztottak. Benderék nagy valószínűséggel kifosztották áldozataikat, majd mikor a helyi lakosok gyanút fogtak, elmenekültek. Azóta se tudják, hogy mi történt a családdal.

A Bean klán

Skócia a rejtélyek hazája. Gyakran köd takarja el a gyönyörű dombokat és sziklákat és a köd rejti az ország történelmének egy részét is. A tizenhatodik században Alexander Bean és párja, Black Agnes Douglas otthont építettek egy rejtett tengerparti barlangban, és elkezdtek gyerekeket nemzeni. A vérfertőzés következtében a klán végül körülbelül 45 tagúra nőtt.

Nehezen kaptak volna állást, így a klán bűnözésbe, pontosabban kannibalizmusba kezdett. Éjszakánként ,,dolgoztak", nappal pedig vissza vonultak barlangjukba és elfogyasztották az áldozataik testét. Körülbelül 25 évig működött így a klán és 1000 körülire dagadt áldozataik száma.

Fred és Rose West

Léteznek olyan emberek a világban, akik gonoszsága olyan mértékig hatol, ami ép ésszel szinte felfoghatatlan és ellentmond minden logikus gondolkozásnak. Ilyen volt Fred és Rose West is. 1967 és 1987 között legalább tizenkét gyilkosságot követettek el. Az áldozatok mind fiatal nők voltak és Fred felesége, Rose készségesen részt vett számos bűncselekményükben. Rose úgy tűnt, teljesen Fred irányítása alatt állt. Például a férfi javaslatára prostituáltként dolgozott, hogy többletjövedelemhez jusson. Az indíték itt a szexuális kielégülés volt. Úgy tűnt, a pár élvezte a kegyetlenséget, amelyet megkötözött áldozataikkal szemben követtek el házukban, az angliai Gloucesterben.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Listverse