György herceg és szülei a wimbledoni királyi páholyban

György herceg súlyos szabályt szegett meg az első wimbledoni megjelenésével

A cambridge-i hercegi pár látványa egyáltalán nem ritka a wimbledoni teniszbajnokság királyi páholyában, ellenben az ifjú György herceg idén nézhette először élőben a játszmákat. Helyfoglalásával a nézőtér egy fontos szabályát szegte meg, amit másnak nem valószínű, hogy engedtek volna.


Mivel Katalin hercegné az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnöke, így nem meglepő, hogy férjével közösen részt vettek a játszmákon, mivel a szokás szerint nekik kell átadniuk a győzteseknek járó díjat. A mostani hétvégén a legidősebb cambridge-i hercegi gyermek, György herceg is megjelent szülei mellett, aki látványos rajongással nézte végig a férfi egyes döntőt.

A játszma során Novak Djokovic legyőzte Nick Kyrgiost, a fiatal herceg pedig, gyakran kezeivel takarva az arcát izgulta végig a szervákat. György a jövőben apját követi majd a trónon, valószínűleg éppen ezért tettek vele kivételt a wimbledoni királyi páholy egyik legfontosabb szabálya alól.

Az előírás szerint azon a helyen kisgyermekek nem tartózkodhatnak. John Curry adta ki annak idején a szabályzatot, miután meg kellett tagadnia egy nőtől és gyermekétől a helyet. A szigorúság okaként azt nevezte meg, hogy a fiatalok elbitorolhatják azon emberek ülőhelyeit, akik valamilyen formában hozzá tudnak járulni a tenisz világához.

„A királyi család gyermekeit leszámítva a gyerekeket nem hívjuk meg, mivel kizárnak más arra érdemes embereket a részvételből, akik közül sokan hozzájárulnak a teniszhez”

— állt a nyilatkozatban.

Ennek értelmében a herceg kivételt képez a szabály alól, bár nem okozott felfordulást, hiszen szüleihez hasonlóan nagyon szereti a szóban forgó sportágat. Egy korábbi cikkünkben részletesebben lehet olvasni arról, hogyan szurkolta végig a mérkőzést. Katalin hercegné pár évvel ezelőtt elárulta, hogy a saját kertjükben maga Roger Federer tanította játszani Györgyöt.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire