Harry herceg a The Late Show with Stephen Colbert című műsorban

Harry hercegnek így segített egy parfüm feldolgozni anyja halálát​

A gyász feldolgozásához nem létezik egy mindenki számára tökéletes módszer. Minden embernek más segít az elengedésben és a fájdalom leküzdésében. Harry herceg esetében például egy parfüm illata volt az, ami elviselhetőbbé tette anyja, Diána hercegné hiányát.


Harry herceg a január 10-én megjelent memoárjában sokat ír Diána hercegnéről, valamint a halála utáni gyászidőszakról. A sussexi herceg egész életét meghatározza, hogy olyan fiatalon, tragikus körülmények között veszítette el édesanyját. A könyvében többek között arról is beszámol, hogy milyen érzések kavarogtak benne a temetésen, majd az azt követő években.

Mondhatni a teljes kiadás tartalmát Diána hercegné hiánya és az abból fakadó érzések lengik körbe. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

A könyvben szóba kerül, hogy Meghan Markle férje egy pszichológus segítségére is rászorult, hogy átlendülhessen a gyászon. A szakértő azt javasolta neki, hogy emlékezzen vissza olyan eseményekre, amik élénken eszébe jutnak az édesanyjáról. Ekkor a herceg a Kensington-palotában töltött alvásidőre gondolt, amikor érezte anyja illatát.

A következő alkalomra a memoár szerzője magával vitte az említett parfümöt, majd beleszagolt, hogy feleleveníthessen olyan emlékeket, amikről nem is tudta, hogy még őrzi őket.

„Emlékszem egy napra Ludgrove-ban, amikor anyu édességet tömött a zoknimba. Kívülről tilos volt édességet bevinni, így Mami semmibe vette az iskolai szabályokat, és közben kuncogott, amitől még jobban szerettem őt”

— olvashatjuk Harry emlékének részleteit az Independent cikkében.

A n\u00e9hai Di\u00e1na hercegn\u00e9 a fiaival, Harry \u00e9s Vilmos herceggel

Fotó: Getty

Harry a The Late Show with Stephen Colbert egyik epizódjában elárulta, hogy valójában ez az illat volt az, ami segített neki a gyász feldolgozásában. Meglátása szerint egy fal tornyosult előtte, ami megnehezítette a gyógyulását, de a pszichológus és a parfüm — illetve a könyv terápiás jellegű megírása — csökkentették ezt a nehézséget.

A memoárban egyébként a sussexi herceg az anyja halála előtti estére is kitér, amikor viszont apja, az akkor még hercegi címet viselő Károly király illata dominált. Így jellemezte apja illatát:

„Virágos, egy csipetnyi csípős illattal, mint a bors vagy a puskapor. Az üvegen az állt, hogy Párizsban készült. Erről szintén anyu jutott eszembe."

Nyitókép: Getty