Harry herceg

Harry herceg Diána halálának traumáját idézi fel a könyvében​

Harry herceg nemsokára megjelenő könyve számos olyan magánéleti titokról rántja le a leplet, melyekről korábban még egy királyi személy sem beszélt. Ami viszont körbelengi majd a leírt eseményeket, az az édesanyja, Diána hercegné elvesztése utáni gyász.


Harry herceg memoárja a Spare címet kapta, ami magyarra fordítva tartalékot jelent. Ezzel arra a neveltetési stílusra utal a könyv szerzője, melyben fel kellett nőnie. Mivel Vilmos herceg örökli majd a trónt apjától, így a kisebb testvér mindig a háttérbe volt szorítva, mintha ő kevésbé lenne fontos.

A megjelenés január 10-ére van bejelentve. Szerencsére bizonyos oldalak már korábban is hozzájuthattak egy-egy példányhoz, vagy rövidebb részletekhez, így már most is vannak elemzések és rövid ismertetők a leírtakkal kapcsolatban. Ami a fő irányvonal lesz a könyvben, az valószínűleg Diána hercegné hiánya lesz, és hogy a gyász hogyan csapódott le Harry életében.

A BBC cikkében leírtak alapján Harry elmeséli azt, hogy amikor apja, a most már királyi címet viselő Károly beszámolt neki Diána haláláról, akkor még csak meg sem ölelte őt. Ezt követte a temetésen, a koporsó mellett állva felé tornyosuló embertömeg, ahol nem tudta elsírni magát, tehát magába fojtotta bánatát.

Di\u00e1na hercegn\u00e9 a fiatal Vilmos \u00e9s Harry herceggel

Fotó: Getty

Anyja elvesztése és a fiatalkori elhanyagolás végül ahhoz vezetett, hogy 17 évesen a kokainhoz nyúlt. Ezt az élményét elméletileg szintén megosztja a memoárjában, hasonló témáról pedig valószínűleg még egy királyi családtag sem beszélt ilyen részletességgel. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy a szüzessége elvesztésének történetébe is beavatja az olvasókat, ami szintén egy megosztó téma az ő szerepkörében.

A szorongása odáig fajult az évek alatt, hogy félt kiállni a tömeg elé hivatalos eseményeken, emellett pedig rendszeresen pánikrohamok kínozták.

A könyvben természetesen kiemelt szerepe lesz Meghan Markle-nek is. Szóba kerülhet kapcsolatuk kezdeti időszaka, valamint az esküvőjüket követő problémák, amit a sajtóban és a palotán belül is tapasztaltak. Egy korábbi cikkünkben azt is elárultuk, hogy emiatt Vilmos walesi herceg egyszer fizikailag bántalmazta öccsét.

A történtek miatt, illetve az eltérő életútjuk ismeretében Harry szeretett testvérként és egyben ellenfélként is tekint a jövőbeli uralkodóra.

A kiadásban továbbá azt is megtudhatják majd az olvasók, hogy miként tudta meg Harry herceg, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt, illetve, hogy hogyan reagált Károly és Camilla Parker Bowles összeházasodására.

Nyitókép: Getty