Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg új könyve nagyon rossz színben tűntetheti fel Vilmost​

Harry herceg hamarosan érkező memoárja a dokusorozat utáni botrányokat követi, ami azt jelenti, hogy minden eddiginél nagyobb ellentétre lehet majd számítani a királyi családon belül. Eddigi információk szerint a könyv különösen Vilmos herceget tűntetheti fel rossz színben.


A hatrészes dokusorozatot Harry herceg és Meghan Markle a Netflix-szel kötött egyezségük keretei között készítették el. Az epizódokban nyíltan beszéltek a kapcsolatuk kezdeti időszakáról, a palotán belüli rasszizmusról, amit Markle új családtagként tapasztalt, valamint azokról a körülményekről is, melyek végül a lemondásukhoz vezettek.

A brit királyi család tagjai egyelőre nem reagáltak az epizódokban elhangzott kijelentésekre, de ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyják a történteket. Az is kérdéses, hogy mindezek után részt vehetnek-e még Károly király idén megrendezésre kerülő koronázásán. Az üggyel kapcsolatban egy királyi szakértő is kifejtette a véleményét, melyet egy korábbi cikkünkben lehet elolvasni.

A sorozatot követi majd egy memoár publikálása is, melyet Harry herceg írt a Pulitzer-díjas JR Moehringerrrel. A könyv január 10-én jelenik meg a Penguin Random House kiadónál, hozzá pedig egy hangoskönyv is érkezik, amit maga a sussexi herceg narrált.

Az Independent egy forrása információk birtokába jutott a könyv tartalmáról, melyet így jellemzett:

„Általánosságban azt gondolom, hogy a könyv rosszabbul érinti majd a királyi családot, mint amire számítanak. Mindenre fény derül. Károly jobban jöhet ki belőle, mint amire gondoltam, de különösen Vilmosra nézve kemény lesz, és még Katalint is szélsőségesen érintheti.”

A könyv egyébként a Spare címet kapta, mely tartalékot jelent. Előreláthatóan azt a nevelési stílust és azt az életkörülményt ismerteti benne a herceg, melyben fel kellett nőnie. Mivel Vilmos az, aki apja után örökli a trónt, így Meghan Markle férje valamilyen szinten mindig a háttérbe volt szorítva.

A sorozat megjelenése után kiderült, hogy Harry hercegék tárgyalni szeretnének a királyi családdal, hogy tisztázhassák a problémákat. Egyelőre nem tudni, hogy a memoár milyen hatással lesz erre az elképzelésükre.

Nyitókép: Getty