Vilmost és Harry herceg egymás mellett

Vilmos herceg fizikailag bántalmazta Harryt Meghan Markle miatt

Harry herceg nemsokára megjelenő memoárjának tartalmát eddig szigorú titoktartás övezte, valaki mégis hozzájuthatott egy példányhoz. Egy forrás szerint a könyv tartalmaz egy beszámolót arról, hogy Harry herceget fizikailag bántalmazta testvére, Vilmos.


A hírt a The Guardian adta ki. Azt állították, hogy a forrásuk idő előtt hozzá tudott jutni egy példányhoz a Spare című memoárból. A kiadás címe magyarra fordítva tartalékot jelent, ezzel pedig arra a neveltetési módszerre utal, melyben Harrynek fel kellett nőnie. Mivel Vilmos herceg fogja örökölni apja után a trónt, így a fiatalabb testvér a háttérbe szorult egész életében.

Már a címválasztás is azt érezteti, hogy a rangjairól lemondott herceg minden részletről beszámol, ami a testvére és közte történt a távozása idején, valamint az azt megelőző időszakban. Ilyen történésekre azonban senki nem számított.

Az Independent cikkében leírtak alapján az incidensre 2019-ben került sor Londonban, vagyis pontosabban a Nottingham Cottage-ban, ahol egykoron a sussexi herceg élt. Az idősebb testvér állítólag felkereste Harryt, hogy beszéljenek egymással a Meghan Markle-t érintő hírekről. Elméletileg Vilmos Sussex hercegnéjét többek között nehéz esetnek és durvának titulálta, reflektálva ezzel a sajtó véleményére.

Harry herceg \u00e9s Vilmos herceg

Fotó: Getty

Vilmos herceg az elbeszélés szerint azt is mondta, hogy csupán segíteni akar a meglátásaival. Ezt viszont nagyon indulatosan tette, melyet Harry herceg úgy reagált le, hogy vitt neki egy pohár vizet, mert olyan hangnemben nem volt hajlandó folytatni a beszélgetést. A The Guardian beszámolója szerint a könyvben a szerző végül így nyilatkozik a történtekről:

„Letette a vizet, más néven szólított, majd rám támadt. Az egész olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok pedig belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el."

Békejobb gyanánt Vilmos állítólag mondta, hogy támadjon vissza, ez viszont nem történt meg. Az eset óta Harry herceg hátán elvileg még mindig látszódnak a karcolások és zúzódások nyomai. A kötet megjelenéséig még öt nap van hátra, de ha ilyen történetekre számíthatunk, akkor egy nagyon izgalmas olvasmányélményre számíthatunk.

Meghan Markle és férje a megjelenések után terveznek leülni Károly királlyal és a walesi herceggel tárgyalni. Harry egy korábbi interjújában elmondta, hogy szeretné visszakapni az apját és a testvérét. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Getty