Modern hálószoba, rózsaszínű, pasztell színekben

4 egyszerű mód, hogy színt vigyünk a hálóba a tavaszi felfrissüléshez

Lassan, de azért közeleg a tavasz, mely sokak számára a megújulás érzésével jár. Egyesek kedvet kapnak ilyenkor a lakás vagy legalábbis egy-egy szoba átalakításához. Szerencsére nem kell teljesen átrendeznünk az otthonunkat ahhoz, hogy új életet lehelünk belé. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatjuk újjá hálószobánkat az alább tippek segítségével.


1. Cseréljük le az ágyneműt

Cseréljük le a semleges ágyneműt egy puha, pasztell árnyalatú, kényelmes, lélegző pamut lepedőre, hogy egy réteg színt vigyünk a hálószobába. A hangulat fokozásához vegyünk új, színes lepedőket, díszpárnákat és takarókat is.

2. Művészet a hálóban

Bár sokan nem mernek kísérletezni vele, de ki mondta, hogy a fal színe csak fehér lehet? Itt jön a csavar: adjunk színt a falaknak úgy, hogy nem festjük ki azokat, helyette tegyünk fel rá élénk fényképeket vagy grafikai műalkotásokat. Ha még arra is figyelünk, hogy azok színvilága megegyezzen az új ágyneműével és a díszpárnákéval, egységes, de új hatást érhetünk el.

Better Homes & Gardens on Instagram: "Bedroom refresh—coming right up! Experts revealed the top bedroom trends for 2023, such as layering textures and prints. Tap the link in our bio to find out more! #bhghome 📷: David Tsay"

3. Dobjuk fel az éjjeliszekrényt 

Az éjjeliszekrény nem csak praktikus célokra van. Használjuk ki a lehetőséget, és fessük át a felületét a kedvenc színű festékünkkel. Ne feledkezzünk meg a tárolásról sem, használjunk tárolókat az ékszerek és egyéb, naponta használt apróságok rendszerezéséhez. Ezek az utolsó simítások összefogják a teret, és a sajátunkká teszik.

4. Hozzuk be a természetet

Ha botanikus kertté nem is varázsoljuk, de nyugodtan elhelyezhetünk néhány növényt a hálószobában is. Ezek lehetnek frissen vágott virágok is, amiket a komódra vagy az éjjeliszekrényre rakhatunk és mutatós cserepes növények is. Fontos, hogy előzőleg tájékozódjunk arról, milyen virágokat érdemes a hálónkba beengedni, mert az erős illatúak befolyásolhatják az alvásunkat és a légzésünket.