Dolgok, amiktől érdemes megszabadulni a hálószobákban

Dolgok, amiktől érdemes megszabadulni a hálószobákban

Lehet, nem gondolnád, de a pihentető alvásod azon is múlik, hogy milyen dolgok találhatók meg a hálószobádban. Ezektől szabadulj meg!


A hálószobánk fontos, hogy a pihenés és a nyugodt alvás szentélyévé váljon. Ez azonban nem tud létrejönni, ha zavaró tárgyak találhatók meg benne. Nyugtató festékszínekkel, kényelmes ágyneművel és párnákkal, valamint a hálószoba megfelelő megvilágításával már otthonos menedéket teremthetünk. A következő változtatásokat vedd igénybe és garantált a maximális pihenés!

1. Szék

A szék a hálószóbában egyetlen egy dologra jó: hogy vonzza azokat a ruhákat, amelyek túl tiszták a szennyeskosárhoz, de már túl koszosak a gardróbhoz. Ez azonban csak kupis hatást ér el a hálószobánkban. Érdemes inkább egy „inasrudat” elhelyezni a gardróbunkban, amelyre akaszthatjuk a köztes állapotú ruháinkat.

2. Kényelmetlen ágynemű

Ha a párnáinknak már nincsen megfelelő tartása, vagy a lepedőnk elkezdett megkopni, akkor itt az ideje egy ágynemű frissítésnek. A régi ágyneműt nem szükséges kidobnod, ha még használható állapotban van érdeklődj, hogy kinek tudnád elajándékozni. Ha nagyon rossz az állapota, akkor állatmenhelyet is megkérdezhetsz.

3. Cipők és egyéb kiegészítők

A kalapoknak, öveknek és a cipőknek nem sok keresnivalójuk van a hálószobában. Keressünk ezeknek egy rendezett helyet, ahol tarthatjuk őket.

4. Papírmunka

A covid után rengetegen maradtak home office-ban, így elkerülhetetlen, hogy az otthoni irodánkból egy-két papírmunka ne kerüljön a hálószobánkban. Ez azonban tudat alatt is stresszt válthat ki belőlünk, így a pihenés szentélyében semmi keresnivalója. Tudatosan kerüld el, hogy a hálószobádba kerüljön bármilyen munkával kapcsolatos eszköz. Ha elkerülhetetlen, akkor pedig alakíts ki neki egy olyan szekrényt, fiókot, vagy irattartó helyet, ami elrejti a szemed elől.

5. Étel

Bár a TikTokon elterjedt éjjeliszekrényes nasi-fiók jól hangzik, sajnos bármilyen élelmiszer mágnesként vonzza a kártevőket. Pedig azokkal nem szeretnénk a hálószobánkban találkozni. Ha pedig az ágyban eszel, a kiömlött étel nem csak a bogarakat vonzhatja, hanem baktériumok is elszaporodhatnak az ágyneműdön, hacsak nem mosod ki azonnal.

6. Szemét

Ugye neked is ismerősek a ruhacímkék, amelyeket egy új blúzról szedtél le, és a komód tetején hagytad. Vagy az üres vizes palack, amit lusta voltál kidobni. Ezek mind kerüljenek a szemétbe, semmi keresnivalójuk nincs a hálószobában. Ha megszabadulsz ezektől az apró kis „hibáktól” egy sokkal tisztább és nyugodtam teret teremtesz a pihenéshez.

Nyitókép: Photo by Sidekix Media on Unsplash

(Better Homes)