Diana walesi hercegné és Harry herceg nyaralás közben a spanyolországi Mallorcán 1987. augusztus 10-én

Harry herceg szerint az utolsó beszélgetése Dianával olyan dolog lesz, amit élete végéig bánni fog

Ezen a héten volt Diana hercegné halálának 25. évfordulója, és az elmúlt években Harry és Vilmos herceg is megnyíltak arról, milyen hatással volt rájuk, hogy ilyen fiatalon veszítették el édesanyjukat.

Különösen Harry herceg beszélt erről viszonylag sokat az elmúlt években, aki mindössze tizenkét éves volt, amikor édesanyját egy tragikus autóbalesetben elvesztette. Harry több alkalommal is beszélt arról, hogy ez hogyan hatott a mentális egészségére, és a 2021-es, The Me You Can't See című dokumentumfilmje során elmondta, hogy tinédzserként alkoholhoz és drogokhoz fordult, hogy megbirkózzon a gyásszal.

Diana hercegné 1997-ben halt meg egy párizsi autóbalesetben, Vilmos és Harry pedig akkoriban apjukkal, Károly herceggel Balmoralban nyaraltak.

A 2017-es Diana, Our Mother című dokumentumfilmben Harry és Vilmos anyjukhoz fűződő emlékeiket idézték fel, többek között azt, mikor beszéltek vele utoljára.

„Nem igazán, nem feltétlenül emlékszem arra, hogy mit mondtam. De arra emlékszem, hogy valószínűleg egész életemben sajnálom, hogy milyen rövid volt a telefonbeszélgetés. És ha tudtam volna, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy beszéltem az anyámmal – akkor ezt elmondtam volna neki”

– mondta el Harry.

Diana hercegn\u0151 fiaival, Vilmos herceggel (balra) \u00e9s Harry herceggel s\u00edel\u00e9s k\u00f6zben az ausztriai Lechben, 1993. m\u00e1rcius 30-\u00e1n

Fotó: Getty Images / Princess Diana Archive / Jayne Fincher

Vilmos hozzátette:

„Emlékszem, hogy teljesen zsibbadtnak, zavartnak és szédültnek éreztem magam. Nagyon, nagyon összezavarodtam. És folyton azt kérdezed magadtól: „Miért pont én?”. Állandóan azt kérdezed: „Miért? Mit tettem? Miért? Miért történt ez velünk?”

A két testvér azt is elmondta, hogyan biztosítják, hogy anyjuk emléke tovább éljen a gyermekeikben. Harry elárulta, hogy fiának, Archie-nak van egy fotója a hercegnéről a gyerekszobájában, és a „nagyi” volt az egyik első szava, és Vilmos gyermekei is írnak képeslapokat „Diana nagyinak” anyák napján.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images / Georges De Keerle