UFO-knak látszó, kék fények a viharos égen

Az UFO-k valójában mi vagyunk a jövőből — mondja egy űrhajós

Ésszerű magyarázat még nincsen, viszont az évek alatt már nagyon sok elmélet született az azonosítatlan repülő jelenségekkel kapcsolatban. Természetesen az űrhajósoknak is megvan a saját véleményük, melyek egy kicsit eltérhetnek az általánostól.


Tim Peake, brit űrhajóstól egy nemrég készült interjúban kérdezték meg, hogy mi az ő gondolata az UAP-okról, vagyis az azonosítatlan repülő tárgyakról. A szakmabéli meglátása szerint — miután látta az amerikai kormány néhány UAP-videóját — nem valószínű, hogy titkosítás alatt álló fegyverek bújnának meg a háttérben.

„Hallottam egy elméletet, ahol egy pilóta arról beszélt, hogy a jövőben esetleg kifejlesztették az időutazást. Ez valami, ami a jövőből jött vissza? Az összes elmélet ellenére, amely az azonosítatlan és megmagyarázhatatlan jelenségek természetéről szól, végső soron nem tudjuk, mik azok"

— olvashatjuk Peake szavait a Futurism cikkében.

Bár az elmélet nagyon szokatlanul hangzik — még annál is furcsábbnak, minthogy egy idegen faj látogat el rendszeren a bolygónkra — a gondolat már másokban is felmerült. 2020-ban Michael Masters, a Montana Technológiai Egyetem professzora kiadott egy könyvet, melyben szintén egy ilyen hipotézist vezet le az olvasóknak.

Állítása szerint az UFO-k valójában jövőbeli emberek, akik elrabolják a mi korunkban élő személyeket antropológiai tanulmányozások céljából. A kiadásról és a könyv tematikájáról készítettek egy interjút a szerzővel, melyben így nyilatkozott a gondolatmenetéről:

„Az állítólagos elrablási beszámolók többnyire tudományos jellegűek. Valószínűleg a jövő antropológusai, történészei, nyelvészei jönnek vissza, hogy olyan információkhoz jussanak, amilyenekhez mi jelenleg nem tudunk az adott technológiához való hozzáférés nélkül.”

Egy korábbi cikkünkben lehet olvasni arról a közelmúltbeli eseményről, hogy az amerikai kongresszus hirtelen megbeszélése után — ahol több év elteltével újra napirendre kerültek az idegen lények — a NASA is csatlakozott az UFO-k tanulmányozásához. A bejelentés szerint tudományos szemszögből közelítik majd meg a felvételeket.

Nyitókép: Shutterstock