Nyitott hűtőszekrény tele ételekkel

Így tároljuk a tejet és a kenyeret, hogy tovább maradjanak frissek

Néhány egyszerű tippet megfogadva, tovább fogyaszthatjuk a tejtermékeket és a pékárukat.

Mivel mindenki szeretné csökkenteni a pazarlását, és a heti többszöri nagybevásárlást is jó lenne elkerülni, ezért érdemes néhány egyszerű tippet megfogadni az élelmiszerek tárolásával kapcsolatban.

Tessa Clarke, az OLIO élelmiszer-megosztó app munkatársa nemrég ezekből ismertett néhányat, miként kell úgy tárolni az élelmiszereket, hogy azok néhány nappal tovább maradjanak frissek, és ne végezzék a kukában.

Ezek közül is a legjobb tippje az, hogy a tejet soha ne tároljuk a hűtő ajtajában, szerinte a tejtermékeket a hűtőszekrény hátsó részében tároljuk inkább, ahol a leghidegebb van, hogy az étel elérje a maximális eltarthatósági időt. A tejet egyébként le lehet fagyasztani, viszont a palackot csak háromnegyedig szabad megtölteni, hogy a fagyasztóba kerülve legyen helye tágulni a folyadéknak, írja a vince.hu.

A kenyér hosszabb eltarthatóságának biztosítása érdekében Clarke szerint szeletelt kenyér helyett inkább egész kenyeret vásároljunk, és azt újrafelhasználható pamutzacskóba csomagolva, légmentesen záródó konyhai edényben tároljuk.

Még egy érdekesség: a felvágott avokádót egy szelet hagymával érdemes tartani, mivel az megakadályozza, hogy az megbarnuljon.