Barna hajú nő karácsonyi vacsorával fogadja barátait

Jó házigazda szeretnél lenni? Ez a 4 tipp garantáltan segít benne!

Partit vagy összejövetelt szervezni nem könnyű feladat és még a tapasztaltakat is sokszor stresszel tölti el. Alábbi cikkünkbe néhány tippet gyűjtöttünk össze, melyekkel könnyen figyelmes és pontos házigazdának lehet feltűnni a vendégek előtt.


1. Vendégek értesítése

Az egyik legfontosabb feladat, hogy a vendégek időben értesítve legyenek a részletekről. Ebbe bele tartozik annak a közlése is, hogy milyen alkalom lesz, hogy kell megjelenni, mikor és hova kell eljutni a rendezvényre. Ez azért lényeges, hogy véletlenül se szervezzen valaki pont arra az időpontra programot. Ezáltal elkerülhetők a késői lemondások.

2. Lista készítése

Folytatásképp annak érdekében, hogy semmilyen részlet ne felejtődjön el, célszerű egy nagyon részletes listát vezetni. Ebbe ajánlatos mindent feljegyezi. Kezdve a menü pontjaitól, a dekorációs elemeken át, egészen a zene és a programok részleteiig.

Amennyiben minden papírra van vetve, akkor semmi sem akadályozhatja meg, hogy azok tényleg terv szerint menjenek végbe. Természetesen nem kell kétségbeesni, ha valami nem sikerül, vagy félrecsúszik, hiszen hibák mindig előfordulhatnak.

3. Szórakozás megkönnyítése

Egy házigazdának az lehet a legbonyolultabb dolga, hogy minden vendégét állandóan jókedvűen tartsa. Ez emberileg lehetetlen, hiszen képtelenség mindenkivel ugyanúgy foglalkozni ugyanabban az időben. Könnyítés gyanánt ajánlatos egy jól felszerelt bárpultot kihelyezni néhány táblát, melyeken egyszerű és ízletes koktélok receptjei vannak. Ezáltal a vendégek maguknak is elkészíthetik az innivalójukat.

Tökéletes megoldás lehet még egy fotófal kihelyezése is ebből a célból.

4. Éjszakára maradó vendégeknek apró figyelmességek

Végezetül pedig elképzelhető, hogy egyes vendégek nem tudnak este hazajutni, éppen ezért ott kell éjszakázniuk. Rájuk fel lehet készülni olyan figyelmes apróságokkal, mint egy tartalék felhúzott ágynemű bekészítésével, víz és üdítő elhelyezésével a vendégszobában, illetve éjjeli lámpák ellenőrzésével, ha esetleg a látogatóknak mosdóba kellene menniük az éjszaka közepén.