Szerelmes pár a parton

5 ok, hogy miért fontos a szerelem egy kapcsolatban

A szerelemre mindannyian vágyunk és meg akarjuk tapasztalni párkapcsolatainkban. De miért is olyan fontos a szerelem? Miért keressük, kutatjuk megszállottan? Íme 5 ok, hogy miért a szerelem a legfontosabb tényező a kapcsolatokban.


Az igaz szerelem nem érzelmeken alapul

Sokan a kapcsolatukat párjukkal az érzéseikre építik. Amikor elkezdünk beleszeretni párunkba, akkor úgy érezhetjük, hogy a párunk is belénk szeretett és ez igaz fordítva is. Emiatt a kapcsolatunkat érzelmi alapokra építjük, ami azért lehet problémás, mert az érzéseink változnak az idő előrehaladtával, ami teljesen normális. Az igaz szerelem nem azon múlik, hogy mit érzel a partnered iránt, hanem azon, hogy mit tesztek egymásért.

Te döntöd el, kit szeretsz

Amikor úgy döntünk, hogy kapcsolatba lépünk valakivel, az azért van, mert szeretjük. Elfogadjuk a hibáikat, és figyelmen kívül hagyjuk azokat a dolgokat, amelyek nem feltétlenül tetszenek bennük – és ez azért van, mert a szerelem vakká tesz minket ezekkel a tökéletlenségekkel szemben. Feladni a legkönnyebb, ha a dolgok nehézzé válnak, de ne feledd, hogy az igazi szerelem azt jelenti, hogy bármitől függetlenül együtt maradtok.

Az igaz szerelem túléli a nehéz időket

Ha a pároddal nehéz időket éltek át, könnyen szem elől téveszthetitek az igazán fontos dolgokat. Sokszor ilyenkor a feladás tűnhet a legegyszerűbb megoldásnak. De még akkor is, ha nehéz – vagy pusztítóan nehéz idők járnak – a szerelem mindent megváltoztathat. Fontos, hogy ne felejtsd el, hogy szeretitek egymást és nem látjátok előre, hogy hogyan változik az életetek az idő múlásával. Ne fordíts hátat valami szépnek csak azért, mert nem vagytok még ott, ahol szeretnéd.

Kommunikáció nélkül nincs kapcsolat

A kapcsolatokban két ember vesz részt – és ezeknek az embereknek megvannak a saját igényeik, vágyaik és érzéseik. Nehéz megérteni, mit akar a partner, ha nem tudod rávenni, hogy beszéljen veled. Egyesek számára a kommunikáció könnyen megy, míg másoknak ez nem olyan egyszerű. Ha nehezen tudsz kiállni magadért, vagy úgy érzed, hogy partnered nem törődik eléggé azzal, hogy meghallgasson, akkor valószínűleg kommunikációs problémák játszanak szerepet a kapcsolatban. És ha nem tudja megoldani ezeket a problémákat… akkor lehet, hogy ideje továbblépni.

Az igaz szerelem erőfeszítést igényel

Úgy tűnhet, hogy a szerelem csak megtörténik veled, de ne feledd, hogy az igaz szerelem nem jön könnyen. Ha a kapcsolatod a másik féllel nem olyan erős, mint korábban, szánj egy kis időt, hogy megvizsgáld, mi romlott el. Nézd meg, vannak-e módok a különbségek leküzdésére és az intimitás újraélesztésére. Ezt úgy teheted meg, hogy minden nap időt szán arra, hogy nyíltan beszélgessetek a legfontosabb kérdésekről és valódi erőfeszítéseket tesztek annak érdekében, hogy visszataláljatok egymáshoz. Az igaz szerelem erőfeszítést és megbocsátást igényel, de megéri a kemény munka minden pillanatát. Tehát mielőtt feladnád a kapcsolatodat, győződj meg róla, hogy ezt érdemlitek-e.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Good Men Project