motivációs idézet felirva egy táblára

Tippek a karantén utáni motiváció növelésére

Michael Kurland 2014-ben alapított, Branded Group nevű vállalkozásában egészséges életvitel melletti elkötelezettségével kiváló tanácsokat ad, és motiválja elkalmazottait. A továbbiakban néhány tanácsát olvashatjuk, hogyan lehet felrázni munkatársainkat a karantén után.


Az utóbbi idők hangulata mindenkit megviselt. Lehet az ember eladó, rendőr, tanár vagy tanuló, a negatív behatások mindenkit rosszul érintenek. A koronavírus-járvány alatt felvettünk olyan rossz szokásokat, melyek nem egészségesek és amiket érdemes levetkőznünk. Néhány módszerrel könnyen visszabillenthetjük az egyensúlyt mindennapjainkba.

Az otthoni munkavégzés során rákényszerültünk arra, hogy egy kicsit más szemszögből lássuk a dolgokat. Sokan a diétánkat cseréltük le a gyorsan megrendelhető készételekre, az edzést pedig felváltotta a görnyedt testhelyzetben való folyamatos dolgozás a nappaliban.

Most, hogy már nem olyan szigorúak a munkahelyekre kiszabott korlátozások, ideje visszanevelnünk magunkat a karantén előtti viselkedésünkhöz, vagy ha az nem működik, újakat kell kifejlesztenünk.

A változás nem könnyű, viszont sokkal nehezebb az, hogy rájöjjünk, mi is a probléma. Amíg nem látod a dolgok rossz oldalát, addig nem is tudsz küzdeni ellenük, így érdemes feltenni magadnak pár kérdést:

  • 1. Milyen pozitív változást akarsz elérni? Több időt akarsz a családoddal tölteni? El akarsz járni sportolni?
  • 2. Miket kell megtenned, hogy újra felpezsdülj?
  • 3. Milyen cselekvéseket akarsz bevezetni a napirendedbe?

A kérdésekre adott válaszaid mutatják az utat, hova is tovább.

„Vezérigazgatóként az én felelősségem a hajó irányítása. Nem tudom hitelesen népszerűsíteni a wellness programunkat, miközben egészségtelenül élek. Nem mondhatom másoknak, hogy pihenjenek és töltődjenek fel, ha a hajam mindig égnek áll a stressztől. Az egyik kedvenc könyvem James Cleartől az Atomic Habits, rengeteg jó tippet ad az új szokások tudatosítására, valamint a rosszak megszüntetésére"

— említette Kurland a Forbes cikkében.

Néhány ötlet, ami segíthet elindulni a változásban:

Jegyezd fel a szokásaidat! Vezess naplót, vagy pedig tölts le egy applikációt. Ha látod azt, amit nem szeretsz magadon, akkor könnyebb tenni is ellene.

Kis lépéssel kezdj! Ha nem akarsz annyi kávét inni, akkor inkább minden reggel igyál meg egy nagy pohár vizet. Gyakorlat teszi a mestert, ahogy mondani szokták. A kis változások idővel nagy eredményt hoznak.

Nem vagy egyedül! Az ember társas lény, nem szabad magányos farkasként elszigetelődnie. Keress olyan pontokat az életben, ahol feléledhetnek szociális készségeid. Járj el klubokba, beszélgess, vagy csak telefonálj SMS-írás helyett.

„Lassan visszatérek a járvány előtti egészséges életmódhoz. A napi edzések, a jóga- és meditációs gyakorlataim feltámadtak. Csak akkor vigyázhatok az embereimre, ha magamra is odafigyelek. Azt akarom, hogy a csapatom sikeres legyen. Nem csak 9 és 5 óra között, hanem egész nap és egész életükben"

– mondta a tanácsadó.