Károly walesi herceg

Károly herceg különleges módon köszönti a királyi ranggal rendelkező őket

A királyi üdvözlések aknamezőt jelentenek, a rang és a társaság gyakran meghatározza, hogy ki előtt ki hajol meg és ki előtt pukedlizik.

Károly herceg híres egyedi üdvözléseiről, melyek viszonylag sajátosak, elég csak a dupla királyi integetésre vagy a namaste meghajlására gondolnunk.

A walesi herceg a királyi családok különböző rangot viselő hölgyeinek szóló különleges üdvözlése a héten került a címlapokra, amikor Letizia spanyol királynét üdvözölte érdekes módon, írja a brit Marie Claire.

Károly Letizia királynőt egy-egy arcra adott puszival üdvözölte, majd egy könnyed kézcsókkal. Bár a gesztus a héten lángra lobbantotta az internetet, közelebbről szemügyre véve Károly herceg ezt már évek óta gyakorolja, különösen magas rangú, királyi hölgyek üdvözlésekor.

A királyi szakértők szerint ez a tisztelet jele.

A különleges üdvözlés további címzettjei között van Mária dán királyi hercegné, Matild belga királyné és természetesen maga Erzsébet királynő is.

Sőt, úgy tűnik, hogy ez afajta a köszönés régebbre nyúlik visszan a történelemben, Viktória királynő állítólag még uralkodása alatt beszélt erről a gesztusról.

A Mirror szerint Viktória királynő egy alkalommal Benjamin Disraeli akkori miniszterelnököt dicsérte a különleges üdvözlésért.

„Tele van költészettel, romantikával és lovagiassággal. Amikor letérdelt, hogy kezet csókoljon nekem, azt mondta: 'Szerető hűséggel és hittel' ”

– fogalmazott állítólag az egykori uralkodó.

K\u00e1roly walesi herceg kezet cs\u00f3kol Letizia spanyol kir\u00e1lyn\u00e9nak

Fotó: Getty Images / Chris Jackson

Nyitókép: Getty Images / Justin Tallias-WPA Pool