Katalin hercegné

Erre a fiatalító szuperélemiszerre esküszik Katalin hercegné

Katalin hercegné étrendjével gyakran foglalkoznak a királyi család rajongói, akik hasonlóan egészséges étrendet szeretnének követni. A walesi hercegné pedig nyíltan beszél arról, hogy szereti a tápláló szuperételeket.


A HELLO magazin korábban megvizsgálta a leendő királyné diétás választásait, és rámutatott egy alapvető nassolnivalóra, amit a háromgyermekes anyuka imád. A beszámolók szerint hajlamos kerülni a feldolgozott édességeket, helyette inkább az olyan egészséges alternatívákat választja, mint a nyers gyümölcsök és zöldségek, mint például a goji bogyók.

A Kínában őshonos gyümölcsöt többféleképpen − nyersen, szárítva vagy főzve − is lehet fogyasztani. Néhányan leturmixolják a szuperélelmiszert, és más ízletes gyümölcsökkel és zöldségekkel kombinálják.

Ezeket az ízletes bogyókat érdemes lehet beiktatni a januári egészségmegőrző étrendedbe, pláne, ha eleged van a szupermarketben kapható alapgyümölcsökből. A goji bogyóknak jellegzetes édes-savanykás ízük van, és vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és aminosavakban gazdagok.

goji bogy\u00f3k

Fotó: Shutterstock

Egyesek szerint lassítják az öregedés jeleit és fenntartják a szem egészségét. Egy 2021-es tanulmány szerint a goji bogyók rendszeres fogyasztása középkorban csökkentheti az időskori makuladegeneráció kockázatát. A goji bogyók tele vannak antioxidáns vegyületekkel is, amelyek leküzdik az oxidatív stresszt. Ezek a vegyületek lényegében segítenek megvédeni a bőrsejteket a károsodástól és az öregedés jeleitől, javítva a bőr megjelenését.

A gyümölcs kiváló vasforrás is. A vas alapvető ásványi anyag, amely részt vesz az oxigénszállításban és az egészséges vörösvértestek előállításában.

A goji bogyók hosszú távú fogyasztása bizonyítottan csökkenti az LDL-koleszterinszintet, és segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Egy tanulmányt szerint a poliszacharidok − a goji bogyókban található szénhidrátok egy sora − szabályozhatják a vérnyomást és csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, ezáltal védik a szívet.

Azonban fontos azt is megjegyezni, hogy a goji bogyók kölcsönhatásba léphetnek a vérhígító és cukorbetegség elleni gyógyszerekkel, valamint gyomorfájást vagy allergiás reakciókat okozhatnak, különösen, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.

Forrás: Mirror

Nyitókép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images