Keith Urban és Nicole Kidman  a 94. Oscar-díjátadón a 2022. március 27-én Hollywoodban

Így segített Nicole Kidman Keith Urban alkoholizmusán

Keith Urban egy interjúban arról beszélt, mennyit segített alkohol-és drogproblémáján felesége, Nicole Kidman.

A Timesnak adott nemrégiben megjelent interjújában az 54 éves Keith Urban az alkoholizmussal és a drogfüggőséggel folytatott küzdelmeiről, a gyógyuláshoz vezető útjáról és arról is beszélt, hogy felesége, Nicole Kidman milyen szerepet játszott a függőség leküzdésében.

Urban először 1998-ban jelentkezett be elvonóra, majd 2006-ban, alig néhány hónappal azután, hogy feleségül vette Kidmant, ismét.

„Nem sokat beszélek róla, mert szeretem, hogy a közönségem csak úgy eljön és jól érzi magát. Semmi bajom a drogokkal vagy az alkohollal. Mindenki azt tesz, amit akar, hogy jól érezze magát. Én csak rájöttem, hogy allergiás vagyok rá. Valaki azt kérdezte: 'Allergiás vagy? Mi történik, ha iszol?' Erre én azt mondtam: 'Kitörük a bilincseimből”

– idézi a Billboard Urbant.

Urban azt interjúban hozzáteszi, hogy látta, milyen hosszú távú hatása van annak, ha valaki „alkoholista háztartásban”nő fel.

„Az apám alkoholista volt, szóval alkoholista házban nőttem fel, és sokáig tartott, amíg elhittem, hogy én is ugyanígy vagyok bekötve.”

A zenész hozzátette, hogy a családja volt az egyik oka annak, hogy tudta, változtatnia kell.

„De meg kellett találnom egy másik utat a világban való létezéshez. Örülök, hogy nem változott semmi a zenémben. Rengeteg slágert írtam részegen. Józanul is rengeteget írtam. Szerencsésnek érzem magam, hogy ez nem határozta meg a kreativitásomat.”

Urban 2009-es Defying Gravity albumán található Thank You című dalának Kidman volt az ihletője.

„Köszönöm a szívemet, köszönöm az életemet/ És köszönöm Istennek a kegyelmet és az irgalmat / És hogy a feleségem lettél"

– hangzik Urban Rick Nowelsszel közösen írt dalszövege.

Keith Urban és Nicole Kidman 2021 júniusában ünnepelték 15. házassági évfordulójukat, melynek apropójából Urban megosztott egy fotót, amelyen a pár egy karácsonyfa előtt ölelkezik.

„Az életem akkor kezdődött, amikor 5475 nappal ezelőtt kimondtad az igent”

– írta Urban a kép mellé.

Nyitókép: FilmMagic / Jeff Kravitz