Egy dobozból kiborultak a gyógyszerek

Ezzel a droggal tervezik gyógyítani a depressziót és más mentális betegségeket

A különböző pszichedelikus szerekkel végzett terápiákra sokan rossz szemmel néznek, viszont rengeteg országban elterjedt módszernek számítanak. Most az egyik legnagyobb ezzel foglalkozó cég online kapcsolattartással tervezi folytatni a kezeléseket, mely egy hatalmas mérföldkő a szakmában.


A ketamin terápia úttörője, a Field Trip a közelmúltban fogott össze a Nue Life távegészségügyi céggel annak érdekében, hogy programjukat eljuttathassák olyanoknak, akiknek máskülönben nem lenne lehetőségük a részvételre. A gyógyászattal foglalkozó vállalkozás ketamin használatával pszichedelikusan támogatott terápiákat tart depressziósok, valamint egyéb mentális betegségekkel küzdő emberek számára.

A kétéves Field Trip mostanra már tizenegy klinikát üzemeltet Észak-Amerika területén, valamint egyet az európai kontinensen. A két üzlet társulása azt a célt szolgálja, hogy a gyógyítási folyamatot kiszakítsák a szűk keretek közül és eljuttassák olyan emberek számára a gyógymódjukat, akik más módon nem tudnának részt venni, például az anyagi helyzetük miatt, vagy mert távol élnek az épületektől. A betegek a klinikán négy-hat üléses kezelésre általában 3000 és 5000 dollár között költenek, ehhez képest egy négy alkalmas online kurzus csupán 1300 dollárért, vagyis 483 ezer forintért elérhető.

Az online kapcsolattartásnak köszönhetően órákat tarthatnak New Yorkban, Kaliforniában, Coloradóban, Floridában, Georgiában, Massachusettsben, Tennessee-ben, Texasban és Washington államban is.

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy minden betérő embernek drogot adnak. Profi szakemberek és terapeuták vizsgálják meg a jelentkezőket, majd hosszas tesztek után döntik el, kinek az állapotán segíthet egy ilyen pszichedelikus élmény. Amennyiben az orvos engedélyezi a páciens részvételét, akkor felírja neki a szájon át bevehető szert. A biztonság érdekében a foglalkozás alatt mindenki mellett kell lenni egy társnak, aki korábban egy felkészítésen vesz részt.

„A technológiánk lehetővé teszi számunkra, hogy állandó kapcsolatban legyünk a pácienseinkkel, és valóban megpróbáljuk kitalálni, hogy hol tartanak. Bizonyos betegek esetében nagyon nyitottak vagyunk a hibrid modellre, ahol talán egy vagy két kezelést végeznek el a klinikán, és a klinikára való eljutás terhe vagy a költségek miatt könnyebben áttérnek az otthoni kezelésre. Ezt kiindulópontnak tekintjük, és sokat fogunk tanulni, ahogy a gyakorlatba lépünk"

— olvashatjuk a Ronan Levynek, a cég alapítójának szavait a Fast Company cikkében.

Nyitókép: Shutterstock